Справжній конкурентний ринок газу для населення з 1 травня не запрацює - Герус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Справжній конкурентний ринок газу для населення з 1 травня не запрацює - Герус

Енергетика
413
Глава Комітету Верховної Ради з питань енергетики та ЖКП Андрій Герус не надіється, що з 1 травня в Україні повноцінно запрацює конкурентний ринок газу для населення. На думку нардепа, для його запуску до цієї дати не вистачить часу.
“Я думаю, що з 1 травня постачати газ будуть ті ж компанії, які поставляють його до 1 травня. Напевно, щоб не було заворушень, ці постачальники не будуть сильно гратися цінами”, – заявив він.
Як підкреслив Герус, ціна для населення вже і так є конкурентною. А далі варто запитати кінцевих споживачів про те, що для них важливіше – можливість вибирати постачальників чи стабільність цінового фактора. На думку політика, ці аспекти можна протиставити, адже багато постачальників для того, щоб мати можливість дійти до споживача, організаційні витрати та ризики закладуть в ціну. І, як каже Герус, повноцінний ринок з багатьма трейдерами означатиме зростання цін.
“Якщо говорити про газ саме в частині населення, потрібно розуміти, що є складна географія, складна логістика. Ми повинні розуміти, що є великі міста, які зможуть бути цікаві, і є багато віддалених сільських населених пунктів, які не цікаві, тому що організаційні витрати великі для того, щоб до таких споживачів дійти. Тому я не дуже б поспішав впроваджувати непродуманий ринок газу для дрібних кінцевих споживачів, багато з яких ще перебувають на субсидії”, – сказав він.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас