Нафтогаз назвав ціну на газ для населення на лютий — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз назвав ціну на газ для населення на лютий

Енергетика
6603
У лютому оптова ціна на газ для населення, виробників тепла для населення та інших захищених споживачів становитиме 3,95 грн за кубометр (без ПДВ, націнки газзбутів та витрат на транспортування).
Про це повідомляє пресслужба Нафтогазу.
“Це на 15% менше, ніж у січні 2020 року, та на 37% нижче, ніж у лютому 2019 року. Ціна 3,95 гривень за кубометр є найнижчою оптовою ціною Нафтогазу для населення з квітня 2016 року”, – ідеться в повідомленні.
Клієнти, які раніше придбали газ на умовах пропозиції від Нафтогазу «Газовий запас»:
  • можуть оплачувати поставки за лютневою, зниженою ціною;
  • невикористаний залишок коштів буде повернутий на рахунки споживачів в кінці опалювального сезону.

Як заощадити на комуналці 👛

Раніше міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель заявив, ціна газу влітку може впасти до $80 за 1 тисячу кубометрів.
Також він повідомляв, що в цьому кварталі у платіжках на опалення суми будуть меншими – ціна на газ для споживачів знизиться ще додатково в лютому.

Довідка Finance.ua:

  • Нова ціна розрахована Нафтогазом відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 17 від 24 січня 2020 року та відображує ринкові тенденції зменшення вартості енергоресурсів, які останнім часом демонструють ключові європейські енергетичні біржі.
  • За новою методикою вартість газу для потреб населення, виробників тепла та інших захищених споживачів, яким НАК «Нафтогаз України» постачає газ в межах спеціальних обов’язків (ПСО), визначається згідно з фактичними результатами біржових торгів, які відбувалися з 1 по 22 число поточного місяця, цінами на найбільшому в Європі газовому хабі (ТТF) за період з 1 по 22 число та іншими складовими, які наводяться в постанові Кабінету Міністрів України № 17.
  • Очікується, що затверджений урядом підхід до розрахунку ціни на газ для захищених споживачів діятиме до 30 квітня 2020 року.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас