Уряд пообіцяв знизити ціну на газ у лютому та навесні 2020 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд пообіцяв знизити ціну на газ у лютому та навесні 2020 року

Особисті фінанси
1598
У цьому кварталі у платіжках на опалення суми будуть меншими – ціна на газ для споживачів знизиться ще додатково в лютому.
Про це повідомив міністр енергетики Олексій Оржель.
Причина зменшення цін. Це стало можливим завдяки підписанню договору про транспортування газу та стабілізації ситуації на українському та європейському ринках.
“У лютому, у березні, влітку – буде рекордно менша ціна на газ, адже нам вдалося стабілізувати ситуацію на ринку газу», – зазначив Олексій Оржель.
“Така ситуація можлива завдяки підписанню договору про транспортування газу, пояснив Олексій Оржель. – Я вам більше скажу, я безпосередньо сидів із людьми-трейдерами і вони казали, що дивляться, чи підпише Україна, чи не підпише цей договір. У разі непідписання, вони б заробили великі гроші – мільярди доларів, у разі підписання – втратили б величезні кошти. Вони не заробили, але це дало можливість зменшити ціни для наших українців”.
“Також зменшення ціни на газ, дало нам можливість переглянути тарифи на розподіл, які дуже довго не переглядалися, – додав Міністр. – Це зроблено для того, щоб оновити інфраструктуру, адже від цього теж залежить чи українці зможуть якісно отримувати газ безпосередньо у себе у домівках”.

Довідка Finance.ua:

  • У січні 2020 року ціна на газ на 25% менша, ніж у січні попереднього року.
  • Споживачі за газ заплатили 5580 гривень за тисячу кубометрів з ПДВ без транспортування.
  • Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” прогнозує зниження середньої ціни імпортного газу в 2020 році на 23% – до 4 340 грн за за 1 тис.куб. м, в порівнянні з ціною в 2019 році.
Найцікавіші та найважливіші новини, а також поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця — завжди в нашому телеграм-каналі Finance_ukr 🤫 Переходьте, підписуйтеся — з нами цікаво та корисно!
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас