Голова правління ПриватБанку: Є реальний ризик повернення банку екс-власникам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова правління ПриватБанку: Є реальний ризик повернення банку екс-власникам

Фондовий ринок
3648
Якщо націоналізацію ПриватБанку скасують, Україні загрожують “втеча капіталу” і девальвація гривні.
Про це виданню Financial Times розповів голова правління ПриватБанку Петро Крумханзл.
Крумханзл підкреслив, що є “реальний ризик” повернення банку екс-власникам Ігорю Коломойському і Геннадію Боголюбову, або що вони отримають щедру компенсацію.
“Для кредиторів та іноземних інвесторів справа ПриватБанку стала індикатором щирості президента Зеленського у боротьбі з корупцією та реформуванны економіки”, – йдеться в статті Financial Times.
За словами Крумханзла, якщо Київ не виконає попередні домовленості з МВФ в рамках нової програми на 5,5 млрд доларів, то може не отримати цих грошей.
“Якщо ситуація піде не так, як планувалося, то дуже велика ймовірність, що Україна не отримає грошей МВФ”, – підкреслив він.
Банкір заявляє, що в такому випадку довіру до українського уряду буде підірвано, і інвестори почнуть виводити свої гроші з країни.
Це, за його словами, буде ударом для фінансового сектору і призведе до девальвації гривні.
“Під тиском західних донорів Зеленський заявив, що підтримує націоналізацію ПриватБанку, але він був менш категоричний щодо гарантій того, що її не можна скасувати”, – пише видання.
“Я не впевнений, що Зеленський має правильну картину, тому що та картина, яку бачить він, виходить від його оточення”, – сказав голова правління ПриватБанку.

Довідка Finance.ua:

За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас