Пільгові кредити на створення бізнесу планують видати 50 тисячам українців — Мінекономіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пільгові кредити на створення бізнесу планують видати 50 тисячам українців — Мінекономіки

Кредит&Депозит
433
У Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України повідомили, що планують видати пільгові кредити на створення та розвиток малого бізнесу під 5-7-9% річних 50 тисячам українців.
Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки Дмитро Романович під час презентації програми пільгового кредитування у Харкові.
«За нашими підрахунками, програма дозволить вивільнити приблизно 30 млрд гривень, які є в банках. В залежності від попиту, до 50 тисяч підприємців зможуть отримати кредит», — повідомив Романович.
За розрахунками уряду, у разі успішного розвитку програми пільгових кредитів, такі позики на створення бізнесу можуть створити до 90 тисяч нових легальних робочих місць. Зазначимо, що від кількості створених робочих місць залежить і ставка пільгового кредиту.

Довідка Finance.ua:

  • 21 січня Президент підписав закон про доступні кредити для малого бізнесу, який передбачає виділення 2 млрд гривень для урядової програми доступних кредитів для малого та середнього бізнесу.
  • Для підприємців, які не мають застави, уряд розробив окремий механізм – кредитні гарантії. Банк замінює заставу спеціальним фінансовим інструментом.
  • Рада Фонду розвитку підприємництва, яка адмініструє програму “Доступні кредити 5-7-9%”, ухвалила рішення задовольнити заявки АТ АКБ “Львів”, АТ “Кредобанк” та АТ “ПУМБ”.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас