НБУ змінив критерії оцінки ймовірності дефолту банків і фізосіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ змінив критерії оцінки ймовірності дефолту банків і фізосіб

Казна та Політика
859
Національний банк переглянув окремі вимоги до оцінки фінансового стану банків-боржників та боржників-фізосіб при розрахунку розміру кредитного ризику.
Про це повідомляється на сайті Нацбанку.
Що передбачають зміни:
  • актуалізацію граничних значень діапазонів ймовірності дефолту банків – нерезидентів за результатами аналізу статистичних даних провідних світових рейтингових агентств;
  • збільшення з 6 до 12 місяців періоду, за який банк має здійснювати аналіз результату діяльності банку – боржника;
  • доповнення з урахуванням норм Податкового кодексу України переліку джерел доходів боржника – фізичної особи, які можуть враховуватись банком під час розрахунку кількісних показників його фінансового стану.

Банкрутство фізосіб в Україні 🔎

Нагадаємо, 4 грудня 2019 року було ухвалено за основу проект закону №2276 «Про внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства».

Довідка Finance.ua:

  • З 21 жовтня 2019 року в Україні фізичних осіб можуть визнавати банкрутами, така процедура визначена новим Кодексом України з процедур банкрутства. Раніше можливість збанкрутитися мали лише юридичні особи та ФОПи.
  • Процедура банкрутства фізичної особи – це судовий процес, в результаті якого фізична особа звільняється від боргових зобов’язань. Це підходить людям, що потрапили в скрутне фінансове становище, яким не вистачає заробітку для погашення кредитних та інших зобов’язань і утримання сім’ї.
  • Новий Кодекс щодо процедури банкрутства в Україні вводить принцип солідарної відповідальності, унеможливлює існування злочинних економічних схем.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас