Ухвалено законопроект щодо процедур банкрутства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ухвалено законопроект щодо процедур банкрутства

Особисті фінанси
509
Сьогодні ухвалено за основу проект закону №2276 «Про внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства».
Про це повідомляється на сайті ВР.
Законопроект усуває недоліки Кодексу України з процедур банкрутства щодо недопущення відкриття проваджень у справах про банкрутство органів державної влади, органів місцевого самоврядування, бюджетних установ та організацій задля недопущення порушення норм Конституції України.

Банкрутство фізосіб в Україні

Це дозволить господарським судам здійснювати провадження у справах про банкрутство у встановлені Кодексом процесуальні строки, що стимулює інвестиційну та кредитну сфери економіки України.
Що це дасть. Законопроект прискорить приведення Положення про автоматизовану систему документообігу суду у відповідність до цього Кодексу, а також впровадження в роботу судів Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, передбаченої процесуальними кодексами.

Довідка Finance.ua

  • З 21 жовтня 2019 року в Україні фізичних осіб можуть визнавати банкрутами, така процедура визначена новим Кодексом України з процедур банкрутства. Раніше можливість збанкрутитися мали лише юридичні особи та ФОПи.
  • Процедура банкрутства фізичної особи – це судовий процес, в результаті якого фізична особа звільняється від боргових зобов’язань. Це підходить людям, що потрапили в скрутне фінансове становище, яким не вистачає заробітку для погашення кредитних та інших зобов’язань і утримання сім’ї.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас