У Мін'юсті розповіли про нову процедуру банкрутства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мін'юсті розповіли про нову процедуру банкрутства

Казна та Політика
923
Новий Кодекс щодо процедури банкрутства в Україні вводить принцип солідарної відповідальності, унеможливлює існування злочинних економічних схем.
Про це в інтерв’ю “Громадське радіо” повідомила заступник міністра юстиції України Валерія Коломієць.
“Про нову процедуру банкрутства. Змінилося досить багато. Ми відстояли позицію, що повинні вже запускати цей процес і в процесі подивитися, як воно буде працювати. Говорити, що цей інститут буде недолугим – це теорія, треба подивитися і зрозуміти, чому, власне, ці процеси так прописали, як вдосконалити”, – зазначила Коломієць.
З її слів, багато учасників ринку пропонують внести їхні пропозиції до Кодексу.
“Кодекс вводить новий принцип солідарної відповідальності, який зараз трохи навіть деяких управлінців і власників налякав. Вони занепокоєні, що якщо не повідомлять і не почнуть процедуру банкрутства, їх можуть притягнути до відповідальності, що вони, фактично, довели до неплатоспросможності. Це дуже хороша ініціатива, тому що ми прекрасно розуміємо, що це унеможливлює існування певних злочинних економічних схем на самому початку”, – зазначила заступник міністра.

Банкрутство фізосіб в Україні

Коломієць підкреслила, що на сьогодні в Україні перевели всі продажі майна банкрутів на систему ProZorro.
“Істотних змін, які відкотять назад, ми робити не будемо. Зараз два законопроекти у ВР зареєстровано, і ми вже домовилися, що доопрацюємо їх перед другим читанням, для того, щоб, власне, зробити те, що хочуть Мін’юст і депутати для розвитку інституту, а не для того, щоб точково щось вирішити”, – підсумувала Коломієць.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас