ФГВФО роз'яснив порядок отримання вкладу з банку-банкрута (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО роз'яснив порядок отримання вкладу з банку-банкрута (інфографіка)

Кредит&Депозит
5899
У Фонді гарантування вкладів фізичних осіб надали роз’яснення, як отримати гарантовану суму вкладу з банку, який визнано неплатоспроможним.
Про це повідомляє пресслужба ФГВФО.
ФГВФО спростовує міф про те, що для отримання відшкодування за вкладом необхідно заповнити безліч заяв та вистояти довгі черги в кабінетах чиновників.
Насправді, все, що потрібно вкладнику неплатоспроможного банку:
  • звернутися до будь-якого відділення одного з банків-агентів Фонду з паспортом та ІПН і отримати свої кошти.
Інформація про дату початку виплат розміщується на офіційному сайті Фонду, публікується в офіційних газетах «Голос України» або «Урядовий кур’єр».
У яких випадках треба надсилати заяви до Фонду:
  • виявлення у банку-агента невідповідності реквізитів документів вкладника (приклад – зміна/втрата паспорту, зміна прізвища або імені, помилка під час відкриття банківського рахунку);
  • отримання відшкодування за вкладом на правах спадщини.
ФГВФО роз'яснив порядок отримання вкладу з банку-банкрута (інфографіка)

Довідка Finance.ua:

  • Фонд гарантування вкладів розробив низку законодавчих ініціатив, мета яких – повернути кошти вкладникам 200+ та змусити акціонерів, пов’язаних з банком осіб і керівників банків відшкодувати заподіяні збитки.
  • Також раніше Фонд розробляв законопроект щодо підвищення граничного розміру гарантованої суми відшкодування за вкладами. Планувалось запровадження поетапного збільшення до 2027 року суми гарантованого відшкодування до 100 тис. євро в гривневому еквіваленті.
  • Фонд гарантування вкладів фізичних осіб змінив черговість виплат вкладникам, кошти яких залучалися банком з метою отримання відсотків за договорами, укладеними на індивідуальних умовах.
До речі, якщо ви вважаєте, що відсотки за вкладами в Україні не такі великі, переходьте за посиланням. Finance.ua допомагає заробляти більше на вкладах.

Отримати бонус до депозиту 💰

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас