Гончарук: я б не казав, що зміцнення гривні - це негативне явище — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гончарук: я б не казав, що зміцнення гривні - це негативне явище

Валюта
2646
Зміцнення курсу гривні, що відбувається останнім часом, відображає зростання попиту на національну валюту, має свої плюси і мінуси, і не варто розцінювати його як негативне явище, заявив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.
“Я б не казав, що зміцнення гривні – це негативне явище… В Україні такі заходи показують нам, що якщо економіка буде зростати (а насправді це саме те, чого ми очікуємо, над чим будемо працювати), то, звісно, в нормальних умовах гривня буде зміцнюватися”, – сказав він.
Прем’єр назвав серед переваг підвищення курсу гривні, зокрема, зростання зарплат в доларовому вираженні, здешевлення інвестиційного імпорту, тоді як негативно подорожчання нацвалюти впливає на експортерів та бюджет.
Гончарук не став прогнозувати курс в перші місяці нового року, зазначивши, що це більше прерогатива Національного банку.
Водночас він повідомив, що орієнтовно за підсумками лютого ставитиметься питання про коригування макропрогнозу на 2020 рік і внесення відповідних змін до держбюджету.
“В умовах, коли активно змінюються макроекономічні умови, ясна річ, бюджет буде переглядатися. Це нормальний процес. Очевидно, що вже в перші місяці ми отримаємо новий макропрогноз. Будемо сідати з фахівцями Національного банку і планувати, яким чином нам реагувати на те, що відбувається”, – сказав прем’єр.
До речі, якщо ви хочете примножити свої заощадження, переходьте за посиланням. Finance.ua допомагає заробляти більше на вкладах.

Отримати бонус до депозиту 💵

За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас