День фінансів, 3 червня: нові правила для автошкіл, афери на шиномонтажі, дороги європейської якості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 3 червня: нові правила для автошкіл, афери на шиномонтажі, дороги європейської якості

861
Понеділок, 3 червня. Що чекає на тих, хто хоче отримати візу в США, планує купити нерухомість або піти навчатися в автошколу.
Купівля нерухомості за новими правилами. В Україні на ринку нерухомості очікуються зміни. Відповідний законопроект оприлюднили для обговорення. Так, брокеру без ліцензії можна буде не платити за послуги, а ріелторські послуги сильно зростуть в ціні. Все тому, що експертів з нерухомості змусять проходить тести і отримувати сертифікати.
Афери на шиномонтажі. Водіям радять обирати перевірені шиномонтажі. На “сумнівних” точках майстри можуть не тільки виманити “зайві” гроші, а й неякісно виконати роботу. Наприклад, в прайсі бувають “зняття ковпаків”, “змащування шпильок/болтів”, “упаковка шин” та інші послуги. Зазвичай в майстернях все це робиться безкоштовно. За що ще можуть вимагати додаткову плату, читайте тут.
“Сюрприз” для автошкіл. У Міністерстві внутрішніх справ України пропонують ввести персональну відповідальність інструкторів автошкіл за навчання і підготовку водіїв. Тобто, якщо більше від певного відсотка учнів показують поганий рівень підготовки, інструктори несуть за це персональну відповідальність. За його словами, ця практика вже прижилася в деяких прогресивних країнах.
Економічні ризики для України. За словами Богдана Данилишина літо й осінь будуть бурхливими в політичному плані. За три літні місяці Україні потрібно буде виплатити зовнішніх боргів на суму $1,8 млрд, у вересні – $1,7 млрд. Також прогнозують уповільнення темпів зростання ВВП. Серйозний ризик для економіки пов’язаний з енергетичним питанням, оскільки 31 грудня закінчується термін дії контракту на транзит російського газу через територію України.
В Україні дороги європейської якості. Як стверджує керівник “Укравтодору” Славомір Новак, на певних ділянках в Україні почали з’являтися дороги європейської якості, але відремонтувати відразу все неможливо. За п’ять років планують об’єднати обласні центри. Пріоритетом своєї роботи Новак назвав коридор GO Highway.
Претендентів на візу в США будуть перевіряти в соцмережах. Нові вимоги були запропоновані ще в березні 2018 року, але Держдепартамент затвердив нові форми заявки на отримання візи тільки зараз. Претенденти на американську візу повинні будуть надати інформацію про свої акаунти в соціальних мережах, адреси електронної пошти та телефонні номери за останні 5 років.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас