Стало відомо, коли Білорусь відновить постачання нафти в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, коли Білорусь відновить постачання нафти в Україну

Енергетика
223
Транзит кондиційної російської нафти через Білорусь в Україну і потім в Угорщину і Словаччину може відновитися не раніше 13-14 травня після витіснення “брудної” нафти з нафтопровідних систем цих країн, повідомило агентству “Інтерфакс-Захід” знайоме з ситуацією джерело в нафтовій галузі.
“Подачу кондиційної нафти від ЛВДС “Мозир” в нафтопровід “Дружба” на території України було відновлено ​​раніше. Але відновлення транзиту через Білорусь в Україну очікується не раніше 13-14 травня. Це буде залежати від швидкості витіснення “брудної” нафти з транспортних систем Угорщини і Словаччини”, – сказало джерело.
Раніше повідомлялося, що ВАТ “Гомельтранснафта Дружба” 30 квітня прогнозувало відновлення транзиту на 60-65% середньорічного завантаження до 10-11 травня.
“Наразі сторони докладають усіх зусиль для відновлення транзиту російської нафти через Україну”, – додав співрозмовник агентства.
Він також повідомив, що частина нафтопроводу “Дружба” за маршрутом Унеча-Мозир зараз працює в режимі “однієї нитки”. Кондиційна нафта продовжує надходити до ЛВДС “Мозир”, далі на територію України прокачування також здійснюється по одній нитці в обмеженому режимі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас