День фінансів 2 травня: нові правила техогляду, закон про ЖКГ і сервіс від Пенсійного фонду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів 2 травня: нові правила техогляду, закон про ЖКГ і сервіс від Пенсійного фонду

642
Четвер, 2 травня. Які нововведення чекають українців з перших днів травня.
Змінилися правила техогляду. З 1 травня оновили формат документа, який підтверджує успішне проходження перевірки технічного стану транспортним засобом. За новими правилами, паперовий бланк протоколу буде видаватися в комплекті з самоклейкою міткою радіочастотної ідентифікації. Водій повинен буде закріпити цю мітку в правій верхній частині вітрового скла, з його внутрішнього боку.
Подешевшав газ для населення. З початку травня в Україні починає діяти нова ціна на газ для населення. Так, ціна становитиме 8247 гривень за тисячу кубометрів. Раніше ціна становила 8550 гривень.
Новий закон про ЖКГ. Також набрав чинності новий закон про ЖКГ. Закон передбачає нарахування штрафу за несвоєчасну оплату послуг, а також низку інших важливих змін. Наприклад, впровадження договорів на надання компослуг, монетизацію субсидій. Детальніше тут.
Перейти на бойлери стане складніше. З новим законом про ЖКП буде складніше відмовитися від послуг центрального опалення та гарячого водопостачання. Замінити комунальний сервіс на приватний котел або бойлер в окремо взятій квартирі можна буде лише в тому випадку, якщо не менше половини мешканців уже відрізали свої апартаменти від спільної труби.
Новий сервіс від Пенсійного фонду. У Пенсійному фонді України заявляють, що незабаром подати заявку на оформлення пенсії можна буде онлайн. Для цього необхідно буде відсканувати пакет документів і заяву, щоб потім документи в електронному вигляді могли автоматично обробити в Пенсійному фонді.
Найкрасивіша купюра року. Міжнародне співтовариство банкнот визнало 10 канадських доларів найкрасивішою купюрою 2018 року. На одному боці купюри зображена Віола Десмонд – відома правозахисниця, яка боролася за расову рівність у Канаді. На зворотному боці зображено музей прав людини в Вінніпезі.
Дивіться наше нове відео. Finance.ua розповідає, як підвищити свою репутацію як позичальника.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас