День фінансів, 4 квітня: нові посвідчення водія, перепризначення субсидій, оновлені автостоянки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 4 квітня: нові посвідчення водія, перепризначення субсидій, оновлені автостоянки

2964
Четвер, 4 квітня. Що зміниться для водіїв, субсидіантів і працівників, яким не виплачують зарплату.
Новий порядок видачі посвідчень водія. Кабмін затвердив зміни до порядку видачі посвідчень водія. Наприклад, до іспиту можуть не допустити через відсутність місця реєстрації проживання. А в медичній довідці необхідно буде вказувати обмеження по здоров’ю, які не є перешкодою для управління автомобілем, а також групу крові. Ці дані впишуть прямо в посвідчення.
Законопроект, який дозволяє прогулювати роботу. У Мінсоцполітики розробили новий законопроект, який дозволяє співробітнику “прогулювати” робочі дні, якщо роботодавець не виплачує йому зарплату більше 15 календарних днів. Також вказується, що при затримці зарплати працівник має право за два дні повідомити керівництво про свою відсутність на роботі і пропустити її.
Електрозарядки на кожній автостоянці. З 1 липня набирають чинності нові будівельні норми, згідно з якими на автостоянках встановлюватимуть зарядки для електромобілів. Зарядками мають обладнати не менше 5% паркомісць, а вже до 2030 року всі 100% машиномісць на стоянках в Україні мають бути оснащені електрозарядками.
Іноземним компаніям дозволили відкривати рахунки в українських банках. Нацбанк дозволив відкривати рахунки в українських банках новим суб’єктам фінансового ринку України – юридичним особам-нерезидентам. У документі зазначено, що обмежень щодо проведення операцій по рахунках немає, є тільки деякі особливості здійснення операцій за рахунками окремих клієнтів.
Перепризначення субсидій: хто отримає допомогу. У травні відбудеться процес перепризначення субсидій на новий рік. Готівкову субсидію призначать тим, у кого не буде заборгованості за компослуги. Ті сім’ї, які мають борги, будуть переведені на безготівкову форму. Кому потрібно буде оновити заяву і декларацію про доходи, можна побачити тут.
У Чехії обмінники будуть повертати валюту клієнтам, які знайшли кращий курс. У Чехії в нових положеннях закону про обмінні пункти вказується, що якщо клієнт обміняє гроші в обмінному пункті, а потім зрозуміє, що курс був невигідним, він може відмовитися від операції. Протягом трьох годин споживач повинен повернутися в той же пункт з квитанцією і вимагати скасувати операцію і повернути гроші.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас