День фінансів, 27 лютого: дедоларизація для України, схема — «стань мільйонером», енергетичний «безвіз» з Європою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 27 лютого: дедоларизація для України, схема — «стань мільйонером», енергетичний «безвіз» з Європою

750
В середу, 27 лютого у Києві відбувся другий Український Валютний Форум. Finance почув дуже багато цікавого про валютну лібералізацію і не лише про це. Розповідаємо й вам:
Дедоларизація для України. Як зазначив заступник Голови Національного банку України Олег Чурій після ухвалення Закону «Про валюту та валютні операції» вже вдалося зняти більш як 30 обмежень. Лібералізація буде продовжена за умови макрофінансової стабільності. Окрім того, за словами заступника Голови НБУ, вагомий напрямок розвитку – дедоларизація.
Велика облікова ставка — більше депозитів. Зростання рівня відсоткових ставок на ринку через збільшення НБУ облікової ставки буде забезпечувати наплив депозитів. Таку думку висловив на другому Українському Валютному Форумі Віталій Шапран, головний експерт Ради НБУ. Більш того, така політика НБУ, як стверджує експерт, має збільшувати монетизацію ВВП.
Нові акценти фінмоніторингу. Як зазначив Віталій Черняк, Заступник директора департаменту — начальник управління Департаменту фінансового моніторингу НБУ, серед головних акцентів ризикоорієнтованого нагляду: готівкові та схемні операції, фіктивне підприємництво, публічні діячі (PEP), ідентифікація UBO (КБВ), фінансування тероризму. Водночас НБУ не фокусується на звичайних операціях громадян та реальному бізнесі.
Той же Черняк на Валютному Форумі розповів про схему – «стань мільйонером», за допомогою якої публічні особи створюють собі «штучний офіційний дохід». Така схема полягає в перепродажі цінних паперів за допомогою торговців на біржах. В її рамках проводиться ланцюжок перепродажів цінних паперів.
Тим часом за стінами другого Валютного Форуму:
Порошенко хоче “енергетичного безвізу”. Україна повинна прокласти лінії електропередачі в Європу і вийти на європейський енергетичний ринок з власною продукцією, каже Президент України.
“Мінімалка” в Україні має зрости вдвічі. Мінімальна зарплата в Україні має зрости з нинішніх 150 доларів до 300 доларів. Це є завданням Кабінету Міністрів, “заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні уряду. Раніше прем’єр-міністр відзначав, що “мінімалка” в Україні за останні три роки вже зросла втричі – в доларовому еквіваленті з близько 50 доларів у 2016 році до 150 доларів у 2019 році.
В уряді також пропонують не змінювати податки ІТ-сектору. Володимир Гройсман бажає не змінювати регуляторного середовища та податкової бази для працівників ІТ-галузі протягом наступних 5-10 років. За словами прем’єра, це допоможе зробити діяльність у секторі ІТ більш передбачуваною та привабливою.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас