День фінансів, 18 жовтня: топ-міста для інвестицій, кодекс про банкрутство, головна проблема держбюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 18 жовтня: топ-міста для інвестицій, кодекс про банкрутство, головна проблема держбюджету

426
Четвер, 18 жовтня: все найважливіше про банкрутство, ціни і борги.
Верховна Рада ухвалила Кодекс України щодо процедури банкрутства. Кодекс запроваджує в країні інститут банкрутства фізичних осіб. За оцінками експертів, прийняття цих змін дозволить Україні суттєво підвищити ефективність процедур банкрутства та піднятися в рейтингу Doing Business на 81 пункт по компоненту і на 9 позицій в загальному рейтингу.
Проект держбюджету-2019 прийнято в 1-му читанні. Верховна Рада затвердила постанову “Про висновки і пропозиції до законопроекту про держбюджет на 2019 рік”, підготовлену парламентським бюджетним комітетом, що означає прийняття проекту держбюджету в першому читанні. Розгляд проекту держбюджету-2018 у другому читанні має завершитися до 20 листопада, а в третьому читанні і в цілому – до 1 грудня.
При цьому в комітеті назвали головну проблему держбюджету на 2019 рік, якою є необхідність виплати 400 млрд гривень боргу.
Найпрозоріші міста України для інвесторів. Івано-Франківськ, Київ і Вінниця стали лідерами рейтингу прозорості інвестиційного сектора. Про це свідчать результати аналізу організації Transparency International Україна. Серед аутсайдерів Вишневе, Стрий, Нововолинськ.
Боржникам з аліментів можуть заборонити оформляти субсидії. Про це повідомили в Мінсоцполітики. “Якщо ми прийняли процедури боротьби з неплатниками аліментів, то в програмі житлових субсидій це теж має бути відображено. Якщо батько ухиляється від сплати аліментів, він є боржником, і до нього є претензії з боку виконавчої служби, то в такому випадку субсидія вже не буде призначена», – повідомив генеральний директор директорату сім’ї та соціальної підтримки Мінсоцполітики Віталій Музиченко.
Зростання цін на ринку пального є обґрунтованим – АМКУ. За твердженням Антимонопольного комітету, зростання цін на українських АЗС відповідає ситуації на світовому ринку нафтопродуктів і не пов’язане з порушенням учасниками ринку антимонопольного законодавства. А розслідування про можливі антиконкурентні узгоджені дії мереж OKKO, WOG і SOCAR наразі перебуває на завершальному етапі.
А щоб трохи відволіктися від думок про субсидії, ціни і борги, Finance.ua приготував для вас спеціальний матеріал про те, як економити на подорожах і розвагах

Вибрати картку для подорожей 🏖

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас