Найважливіші цифри і цитати четверга, 2 березня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найважливіші цифри і цитати четверга, 2 березня

561
Найважливіші цифри і цитати четверга, 2 березня:
  • У січні ВВП зріс на 5,1%, – Мінекономіки
  • Зарплати зросли майже у 4 млн українців – Гройсман
  • НБУ зберіг облікову ставку на 14%
  • Міжнародні резерви на кінець лютого становили $15,5 млрд
  • За лютий держбюджет виконаний за доходами на 88% – Держказначейство
Ремонт траси Київ-Одеса зобов’язані закінчити до кінця 2017 року – Мінінфраструктури
“Ми домовилися з компанією “Альтком”, яка є багаторічним підрядником з ремонту траси Київ-Одеса в Київській області, що це останній рік для їхнього ремонту цієї траси. Більше продовжувати цей проект ми не будемо, і я дуже сподіваюся, що це єдиний позитивний для них сценарій – завершити повністю ремонт тих ділянок, які вони повинні були зробити ще два роки тому”, – заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.
Чиновники підрахували, скільки українці будуть переплачувати в платіжках за електрику
“Для переважної більшості споживачів зміна щомісячного рахунку за електроенергію становитиме від 9 до 38 грн”, – говорить голова Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Дмитро Вовк.
Порошенко закликав ввести санкції за привласнення українських активів
“Сталося ще одне грубе і жахливе порушення міжнародного права – були де-факто Росією конфісковані українські державні і приватні активи, які розташовані на окупованій території. І це є ще одним свідченням факту окупації РФ сходу України”, – підкреслив глава держави.
Підвищення тарифів в Україні було болючим, але правильним рішенням – посол США
“Це було правильним, дуже важким і непопулярним рішенням. Це також питання енергетичної безпеки. Впровадження цього рішення зробило дуже багато, щоб підвищити енергобезпеку України та зменшити її залежність від Росії. Раніше 7% ВВП уряд витрачав на субсидування компаній, тепер з тих же енергетичних компаній уряд отримує надходження в бюджет. Але так, це було важке для людей і непопулярне рішення”, – вважає посол США в Україні Марі Йованович.
Група СКМ виступила із заявою через події на Донбасі
“Група СКМ завжди працювала і продовжує працювати виключно в рамках українського законодавства, в тому числі – наші підприємства на НКТ. І ніякий тиск не змусить нас змінити юрисдикцію своїх активів”, – йдеться в заяві.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас