Найважливіші цифри і цитати п'ятниці, 4 листопада — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найважливіші цифри і цитати п'ятниці, 4 листопада

707
Найважливіші цифри і цитати п’ятниці, 4 листопада:
  • Збільшення “мінімалки” залучить до бюджету ще 38 мільярдів – міністр соцполітики
  • Економіка України в третьому кварталі зросла на 1,6% – Нацбанк
  • Нардепи хочуть розмитнювати автомобілі по 10 євро
  • Оклади бюджетників у 2017 році зростуть на 50%
Депутати звинуватили Гонтареву в штучному банкрутстві банків і вимагають порушити кримінальну справу
“Я неодноразово говорив – відбувається тотальний розпродаж країни. Механізм зрозумілий: НБУ змушує банки докапіталізувати – вносити живі гроші, щоб збільшувати резерв; це невигідно власникам і вони не докапіталізують. НБУ вводить тимчасову адміністрацію, а далі різними способами “дерибанять” активи. При цьому активи падають в ціні тому, що немає конкуренції, їх за 3 копійки приватизують. Штучно банкрутують банки також для того, щоб кошти пішли гарантовано в одні чи кілька рук. Таким чином вбивається банківський сектор і ставляться на коліна всі вільні гроші в країні”, – зазначив народний депутат Євген Мураєв.
Новак: Для підвищення “мінімалки” будуть скорочувати бюджетників
“Не можна в економіці так різко піднімати соціальні виплати. Коли в грудні, умовно кажучи, мінімальна зарплата становить 1500 гривень, а з січня – вже 3200 гривень. Соціальні виплати потрібно піднімати поступово. Але якщо прем’єр-міністр уже анонсував мінімальну заробітну плату на рівні 3200 гривень, то змушений буде шукати ресурси в бюджеті для того, щоб виконати цю обіцянку”, – сказав Новак.
У Кабміні розповіли, скільки дадуть учителям мінімальної зарплати
“Заробітна плата вчителя, завдяки нашому рішенню, починається з 10 тарифного розряду. Не з 6, не з 7, не з 8, як це було раніше, а з 10. Якщо вона в 2016 році становила 3 385 грн, то мінімальна заробітна плата вчителя без категорії з 1 січня 2017 становитиме 5266 грн, що є реальним. І нам не треба запускати верстат і друкувати гроші, щоб це зробити, ці гроші є в реальній економіці”, – заявив міністр соціальної політики Андрій Рева.
Порошенко запевнив, що вугілля і газу достатньо, щоб перезимувати
“Одне з досягнень, які ми продемонстрували за останні два роки… на сьогодні частка газової енергетики в балансі енергоспоживання становить близько 60%. Зараз ми маємо достатні запаси вугілля, достатню кількість газу в сховищах і все ще не купуємо російський газ”, – сказав він.
Гончаренко назвав одну з головних переваг підвищення “мінімалки”
«Сьогодні Пенсійний фонд є глибоко дотаційним. З тих зборів, які йдуть з заробітної плати, неможливо платити пенсії нашим пенсіонерам. Тому державний бюджет дотує Пенсійний фонд. Завтра ця потреба в дотації буде істотно знижена за рахунок підвищення зарплати», – зазначив політик.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас