Найважливіші цифри і цитати четверга, 3 листопада — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найважливіші цифри і цитати четверга, 3 листопада

654
Найважливіші цифри і цитати четверга, 3 листопада:
  • Наступного року очікується подача 1,5 млн е-декларацій
  • Цього року завели 900 справ проти нечесних поліцейських – Деканоїдзе
  • ЄБРР має намір виділити кредит 8,6 млн євро -vetryanoj-elektrostantsii на будівництво вітряної електростанції
Експерт пояснив, чому уряд не поспішає піднімати прожитковий мінімум
“До прожиткового мінімуму прив’язані і інші соціальні виплати. Якщо підняти і прожитковий мінімум, доведеться шукати додаткові гроші в бюджеті. Їх зараз немає. З підвищенням мінімальної зарплати сподіваються отримати додатковий ресурс у вигляді податків. Їх заплатить бізнес. Завдяки цьому трохи піднімуть зарплати і бюджетникам”, – говорить економічний експерт Борис Кушнірук.
Кому вигідно вкладати гроші в нерухомість – експерт
“Нерухомість – консервативна інвестиція. Не дозволяє прямо зараз заробити або просто зараз зберегти. Депозит розрахований на рік-півроку. Нерухомість може окупитися тільки в довгостроковій перспективі. Може дати помітні доходи лише в майбутні 5-10 років, а то і більше”, – говорить начальник департаменту з роботи з інформаційними системами Асоціації фахівців з роботи з нерухомістю Едуард Бразас.
У Мінсоцполітики повідомили, коли можуть оформити субсидію т,і хто не встиг до початку опалювального сезону
“Ті українці, які не встигли оформити субсидію до початку опалювального сезону, можуть це зробити і в листопаді, і в грудні. Держава надасть їм допомогу і компенсує частину комунальних витрат сім’ї за два місяці з дати початку опалювального сезону”, – йдеться в повідомленні.
Експерт розповів, якими будуть важливі фактори тиску на гривню до кінця року
«Зміна курсу в межах 2% вже не викликає спекулятивного попиту. Тому утримання його в межах 25,5-26,5 грн за долар США, що відбивають ринкові коливання попиту і пропозиції валюти, не стимулюватиме сильних перекосів готівкового ринку. Лише в разі подолання позначки 26,5 грн за долар США можливе зростання девальваційних побоювань у суспільстві», – зазначає Андрій Шевчишин, провідний експерт інформаційно-аналітичного центру FOREX CLUB в Україні.
Прем’єр вважає, що Укрзалізниці вигідніше купувати власні вагони
«Я сьогодні запитав у керівництва Укрзалізниці про те, наскільки вартість наших вагонів відрізняється від зарубіжних. Удвічі. Наш вагон, який є досить якісним, вдвічі дешевший, ніж той, який продають за кордоном», – сказав Гройсман.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас