На тлі знижок Apple збільшила поставки iPhone до Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На тлі знижок Apple збільшила поставки iPhone до Китаю

Фондовий ринок
669
На тлі знижок Apple збільшила поставки iPhone до Китаю
На тлі знижок Apple збільшила поставки iPhone до Китаю
Поставки iPhone в Китай у травні зросли на 40% порівняно з травнем минулого року. Це зростання зумовлене значними знижками від великих ритейлерів перед червневим шопінг-фестивалем.
Про це пише Bloomberg.
Загалом поставки смартфонів до Китаю за цей період зросли більш ніж на 13%, свідчать розрахунки Bloomberg.
При цьому поставки іноземних брендів, серед яких Apple становить переважну більшість, зростали майже вчетверо швидше.
За останніми даними Китайської академії інформаційно-комунікаційних технологій, на частку іноземних смартфонів припало трохи більше 5 млн пристроїв.
Поставки iPhone у КНР почали відновлюватися приблизно в березні, а у квітні підскочили більш ніж на 50%, зазначає агентство.
Частково це пояснюється тим, що Apple та її китайські ритейлери знижують ціни з початку 2024 року. До цього, як пише Bloomberg, Apple пережила падіння продажів, поступившись часткою ринку компанії Huawei.
У квітні агентство з посиланням на дані Counterpoint Research повідомляло, що продажі iPhone в Китаї в першому кварталі впали на 19% і показали найгірший результат за квартал з ковідного 2020 року.
Тоді Bloomberg писав, що Apple опустилася на китайському ринку на третє місце, її випередили марки Vivo і Honor. При цьому в першому кварталі 2023 року американська компанія лідирувала з 19,7% продажів.
Крім цього, у квітні Reuters із посиланням на дані дослідницької компанії IDC писав, що Apple поступилася південнокорейській Samsung лідерством у світових продажах смартфонів.
У перші три місяці 2024 року частка південнокорейської компанії на світовому ринку досягла 20,8%. На частку Apple припало 17,3% світових продажів смартфонів.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас