Мінсоцполітики пояснило свою пораду українцям «працювати до останнього» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінсоцполітики пояснило свою пораду українцям «працювати до останнього»

Казна та Політика
443
Мінсоцполітики пояснило свою пораду українцям «працювати до останнього»
Мінсоцполітики пояснило свою пораду українцям «працювати до останнього»
У Мережі останніми днями активно обговорюють звернення від Мінсоцполітики до українців про необхідність працювати довше. Це прокоментувала заступниця міністра соцполітики Дарина Марчак в інтерв'ю Oboz.ua.
За словами, Дарини Марчак, буде несправедливо підвищити пенсійний вік для всіх громадян до 65 років.
«У нас сьогодні значна частина пенсіонерів виходять на пенсію раніше, ніж у 60 років, чи навіть ніж у 55 років. Тому передусім нам потрібно зробити так, щоб правила виходу на пенсію були рівними. Підвищувати пенсійний вік для одних, у той час, як значна кількість громадян може виходити на пенсію до досягнення цього віку (інколи суттєво раніше), — це намагатись вирішити проблеми системи за рахунок тих, хто і зараз вже працює довше за інших», — зазначає Марчак.
Але вона додала, в будь-якому разі треба пояснювати, чому всі люди мають бути зацікавлені в більш пізньому виходу на пенсію.
«Бо, по-перше, це суттєво збільшить вашу власну пенсію (на 0,5% за кожен додатковий місяць після 60 років і 0,75% - якщо відстрочка більш ніж на 5 років. Приміром, якщо ви отримуєте сьогодні заробітну плату на рівні середньої по країні, у вас уже 35 років стажу, то ви маєте право вийти на пенсію в 60 років. Але якщо ви добровільно відтермінуєте свій вихід на пенсію до 65 років, то розмір вашої пенсії збільшиться від 5424 грн до 7050 грн (або на 30%)», — ідеться в повідомленні.
Крім того, це просто зараз збільшуватиме обсяг єдиного внеску, який сплачується особами, що працюють, до Пенсійного фонду, і завдяки цьому ПФУ зможе платити більше тим, хто вже перебуває на пенсії.
«Сьогодні сплачуються пенсії 10,5 млн пенсіонерів. Покоління, яке працює, своїми внесками утримує покоління батьків», — резюмувала заступниця міністра соцполітики.

Як відбувається розрахунок пенсій у країнах Європи (аналогія з Україною) 👴

За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас