Курс долара від МВФ: який середньорічний курс гривні до долара заклали в програмі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс долара від МВФ: який середньорічний курс гривні до долара заклали в програмі

Валюта
1383
Курс долара від МВФ: який середньорічний курс гривні до долара заклали в програмі
Курс долара від МВФ: який середньорічний курс гривні до долара заклали в програмі
Розрахунковий середньорічний курс гривні до долара США на 2024 рік, закладений в оновлену програму EFF від МВФ, складає 41 грн/$.
Про це заявив голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.
«Нагадаю, МВФ ніколи не надає прогноз обмінного курсу. Але у своїх розрахунках все рівно має відштовхуватись від певного прогнозу. І шляхом розв’язання нехитрого математичного рівняння можна вирахувати цей прогноз. Є певна невелика похибка через округлення, але для „звіряння годинників“ то не суттєво. Отже, розрахунковий середньорічний курс на 2024, закладений в оновлену програму EFF, складає 41 грн/$. Тут без сенсацій», — написав він.

Актуальна інформація про курси валют в Україні 💸

Прогнозний курс, закладений урядом в бюджет-2024, становить 40,7 грн/$.
«Яким буде фактичний курс, зможемо звіритись через рік», — резюмував Данило Гетманцев.

Довідка Finance.ua:

  • Національний банк України продовжує пом’якшувати валютні обмеження, ураховуючи потреби збереження макрофінансової стабільності, захисту міжнародних резервів, забезпечення першочергових потреб оборони, економіки та громадян, а також пропозиції суб'єктів фінансового ринку, що забезпечують зазначені першочергові потреби;
  • економічні експерти спрогнозували, яким може бути курс долара в Україні до кінця 2023 року. Йдеться як про безготівковий, так і про готівковий курси;
  • обсяг готівкової іноземної валюти, яку банки ввезли до України у жовтні 2023 року, становив 1 млрд 56 млн доларів. Це максимальний обсяг із лютого 2022 року.
Finance.ua запускає безкоштовну валютну розсилку для тих, хто стежить за валютним ринком, та хоче розуміти й аналізувати пов’язані з валютним курсом події. Отримуйте щопонеділка найважливіші оновлення за тиждень у світі валют, ексклюзивні фінансові поради та прогнози по курсах на прийдешній тиждень безпосередньо на вашу поштову скриньку!
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас