Яким буде курс долара в Україні до кінця 2023 року: прогноз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яким буде курс долара в Україні до кінця 2023 року: прогноз

Валюта
884
Яким буде курс долара в Україні до кінця 2023 року: прогноз
Яким буде курс долара в Україні до кінця 2023 року: прогноз
Економічні експерти спрогнозували, яким може бути курс долара в Україні до кінця 2023 року. Йдеться як про безготівковий, так і про готівковий курси.
Як пише Мінфін, на думку директора Департаменту аналітичних досліджень Райффайзен Банку Олександра Печерицина, якщо НБУ і далі продовжуватиме свою нинішню політику, тоді курс долара на міжбанку залишиться у межах 36 — 36,5 грн/дол. Ослаблення гривні він допускає лише до рівня, який передував «керованій гнучкості» курсу — 36,8−36,9 грн/дол.

Читайте також: Які долари не приймають в обмінниках

Як зазначив глолова департаменту макроекономічних досліджень групи ICU Віталій Ваврищук, швидше за все, до кінця року гривня на міжбанку таки ослабне, орієнтовно до 37 грн/дол.
Такої ж думки дотримується і директорка департаменту казначейських операцій «Юнекс Банку» Ганна Золотько. Вона впевнена, що безготівковий долар перебуватиме у межах 36 — 37 грн/дол.

Дізнатись актуальну інформацію про курси валют в Україні

Що ж стосується курсу долара на готівковому ринку, то, на думку Золотько, він коливатиметься у межах 37,1 — 38,4 грн/дол.
Національний банк України на 29 листопада встановив офіційний курс долара на рівні 36,36 грн/дол., тобто гривня ослабла на 14 копійок порівняно з попереднім показником.
А офіційний курс НБУ щодо євро на середу встановлено на рівні 39,82 грн/євро, тобто гривня ослабла на 16 копійок порівняно із сьогоднішнім курсом.
Бажаєте знати, що з курсом? Та чи буде долар дорожчати? Finance.ua запускає безкоштовну валютну розсилку для тих, хто стежить за валютним ринком, та хоче розуміти й аналізувати пов’язані з валютним курсом події.

Підписатися на розсилку💸

За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас