Хто має право на 100% оплату «лікарняного» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хто має право на 100% оплату «лікарняного»

Казна та Політика
157
Хто має право на 100% оплату «лікарняного»
Хто має право на 100% оплату «лікарняного»
Як вказують в Пенсійному Фонді України, відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», допомога по тимчасовій непрацездатності виплачується застрахованим особам у розмірі 100 відсотків середньої заробітної плати (доходу) у разі наявності у них понад 8 років страхового стажу.
Неприємні несподіванки на дорозі? Не варто хвилюватися, якщо обрали найкращу страхування на Finance.ua

Страхування для виїзду за кордон📃

Про це нагадує Пенсійний Фонд України.
Також передбачено допомогу по тимчасовій непрацездатності у розмірі 100% середньої зарплати незалежно від тривалості набутого страхового стажу, яка виплачується:
  • громадянам, віднесеним до 1−3 категорій осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи;
  • одному з батьків або особі, яка їх замінює, що доглядають хвору дитину віком до 14 років, яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи;
  • ветеранам війни, постраждалим учасникам Революції Гідності та членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни;
  • членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України;
  • особам, віднесеним до жертв нацистських переслідувань;
  • донорам, які мають право на пільгу;
  • реабілітованим особам, жертвам репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917−1991 років, яких було піддано репресіям у формі (формах) позбавлення волі (ув'язнення) або обмеження волі чи примусового безпідставного поміщення здорової людини до психіатричного закладу за рішенням позасудового або іншого репресивного органу.
При цьому працівникам або гіг-спеціалістам резидента Дія Сіті, які є застрахованими особами, лікарняні виплачуються незалежно від страхового стажу, в розмірі заробітної плати, з якої фактично сплачено страхові внески.
У розмірі 100 відсотків середньої заробітної плати (оподатковуваного доходу), незалежно від страхового стажу, призначається та виплачується допомога по тимчасовій непрацездатності внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання та надається допомога по вагітності та пологах.

Довідка Finance.ua:

  • Застраховані українці можуть отримувати виплати через тимчасову втрату працездатності, дистанційно звернувшись до лікаря для експертизи.
  • У МОЗ нагадують, що у випадку продовження МВТН на період понад пʼять календарних днів необхідно особисто з’явитися на прийом до лікаря.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас