Гетманцев пояснив заяву Зеленського щодо створення єдиного органу для перевірок бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гетманцев пояснив заяву Зеленського щодо створення єдиного органу для перевірок бізнесу

Казна та Політика
399
Гетманцев пояснив заяву Зеленського щодо створення єдиного органу для перевірок бізнесу
Гетманцев пояснив заяву Зеленського щодо створення єдиного органу для перевірок бізнесу
Вирішенням проблеми зайвих перевірок різних правоохоронних органів, на які бізнес поскаржився президенту України, є завершення реформи Бюро економічної безпеки (БЕБ), зокрема проведення відкритого конкурсу на керівника бюро з наданням йому права на перезавантаження цього органу.
Про це заявив голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в коментарі агентству «Інтерфакс-Україна».
«Власне, те, про що говорить президент, — це незавершена реформа БЕБ. Саме БЕБ мало стати тим органом, який мав би замінити собою всі органи, які здійснюють кримінальне переслідування в економічній сфері», — сказав Гетманцев, коментуючи пропозиції глави держави Володимира Зеленського бізнесу «провести зміни в законодавстві, що лише один орган має право перевіряти».
Нардеп нагадав, що Верховна Рада понад два роки тому ухвалила досить якісний закон про БЕБ.
«Однак призначення податкового міліціонера Мельника його керівником фактично зірвало реформу, адже орган було повністю сформовано з колишніх міліціонерів, і все найгірше, що було в податковій міліції, перейшло до БЕБ», — зазначив Гетманцев.
За його словами, після звільнення цього керівника, незважаючи на поодинокі успішні «реалізації», поки що не видно системних якісних змін.
«Плутанина з керівництвом не йде на користь реформі. Вважаю за необхідне провести відкритий конкурс на посаду керівника і надати керівнику право перезавантажити БЕБ. І тоді те, про що говорить президент, буде реалізовано», — наголосив голова комітету Верховної Ради.

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас