Гендиректор Amazon Web Services порадив співробітникам, які не хочуть працювати в офісі, шукати роботу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гендиректор Amazon Web Services порадив співробітникам, які не хочуть працювати в офісі, шукати роботу

Світ
131
Гендиректор Amazon Web Services порадив співробітникам, які не хочуть працювати в офісі, шукати роботу
Гендиректор Amazon Web Services порадив співробітникам, які не хочуть працювати в офісі, шукати роботу
Генеральний директор AWS Метт Гарман висловився на захист політики повернення до роботи в офісі 5 днів на тиждень. За його словами, це підтримують «9 з 10 співробітників Amazon» з якими він говорив. Однак багатьом працівникам така вимога не подобається.
На думку Гармана, ті, хто не бажає працювати в офісі Amazon п’ять днів на тиждень, можуть звільнитися. «Якщо є люди, які просто погано працюють в такому середовищі й не хочуть цього робити, це нормально, є й інші компанії», — передає його слова Reuters.
Він, додав, що говорить це не в негативному сенсі, просто «ми хочемо бути в середовищі, де ми працюємо разом». Така політика засмутила багатьох співробітників Amazon, які вважають, що вони витрачають час на додаткові поїздки на роботу, а переваги роботи з офісу не підтверджуються незалежними даними.
Раніше Amazon запровадила політику триденної роботи в офісі, але минулого місяця генеральний директор Енді Джассі заявив, що компанія перейде на п’ятиденний робочий тиждень в офісі, щоб «винаходити, співпрацювати й бути на зв’язку». Деяким співробітникам, які раніше не дотримувалися цієї політики, повідомили, що вони «добровільно звільняються», і заблокували доступ до систем компанії.
Це рішення Amazon виділяє компанію серед Google, Meta і Microsoft, які мають політику повернення на роботу протягом двох-трьох днів. Однак вона така не одна — у серпні цього року компанія Nothing, яка розробила смартфон Nothing Phone 1, також зобов’язала 450 своїх співробітників приходити до лондонського офісу компанії п’ять днів на тиждень. В електронному листі до працівників CEO Nothing Карл Пей запропонував тим, хто не може перейти з віддаленої роботи, покинути компанію і «знайти середовище, де будете процвітати».
«Насправді я дуже радий цим змінам. Я знаю, що не всі радіють», — додав він, зазначивши, що надто важко досягти цілей компанії, маючи лише три обов’язкові робочі дні на тиждень в офісі. За словами Гармана, в рамках триденної політики «ми нічого не досягли, наприклад, не змогли попрацювати разом і навчитися один в одного», тому що люди можуть бути в офісі в різні дні.
Зокрема, Гарман сказав, що принципам керівництва компанії, які диктують, як має працювати Amazon, важко слідувати лише за умови трьох робочих днів на тиждень. «Ви не можете засвоїти їх, прочитавши на вебсайті, ви дійсно повинні відчувати їх щодня», — сказав він.
За матеріалами:
dev.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас