Компанії все частіше вимагають, щоб співробітники повернулися до роботи в офіси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанії все частіше вимагають, щоб співробітники повернулися до роботи в офіси

392
Компанії все частіше вимагають, щоб співробітники повернулися до роботи в офіси
Компанії все частіше вимагають, щоб співробітники повернулися до роботи в офіси, Фото: freepik
Компанії, такі як Tesco, Boots і Barclays, дедалі частіше закликають співробітників повернутися до офісів після періоду віддаленої роботи, який розпочався під час пандемії. Проте такі заходи можуть мати негативні наслідки.
Про це пише Phys.org.

Чому керівники прагнуть повернути працівників в офіси

Керівники стверджують, що віддалена робота знижує продуктивність і креативність, тоді як чимало працівників знаходять її корисною для свого добробуту та балансу між роботою й особистим життям.
Деякі компанії вже зіткнулися з труднощами, коли спробували примусово повернути працівників в офіси, що включало навіть покарання за віддалену роботу.
Дослідження показують, що обов’язкова робота в офісі не завжди покращує продуктивність компаній або співробітників.
Ба більше, примус до роботи в офісі може призвести до плинності серед персоналу, особливо з-поміж жінок і міленіалів, а також до втрати цінних фахівців. Дані свідчать про те, що комерційний ризик від таких заходів значний.
Дослідження також показують, що співробітники часто вважають себе більш продуктивними, працюючи з дому. Немає чітких доказів, скільки днів в офісі є оптимальним числом.
Одне дослідження запропонувало, що два дні на тиждень в офісі можуть бути оптимальними, але наголосило на необхідності для організацій проводити власні дослідження.
Microsoft виявила три критичні моменти, коли особиста присутність приносить найбільшу користь: початок роботи нових співробітників, запуск проєктів і зміцнення командної згуртованості.
Робота в офісі важлива для побудови та підтримання стосунків, але не є обов’язковою для ефективної співпраці, якщо компанії розвивають внутрішні мережі спілкування.
Менеджери часто покладаються на показники, такі як час, проведений за столом або на нарадах, які не завжди точно відображають продуктивність.
Наприклад, Manchester United пов’язував продуктивність із трафіком електронної пошти, що може бути неефективним показником.
Дослідження також показало, що часто аргументи на користь повернення в офіс ґрунтуються на особистих уподобаннях і досвіді керівників.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас