ТОП-12 речей, які дратують працівників в офісі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ТОП-12 речей, які дратують працівників в офісі

Світ
704
ТОП-12 речей, які дратують працівників в офісі
ТОП-12 речей, які дратують працівників в офісі
Де б не було наше робоче місце, офлайн або онлайн, завжди знайдуться речі, які нас дратують впродовж дня. Тож Work.ua вирішив зібрати трохи скарг та провести опитування, щоб дізнатися, через що найбільше нервуються офісні працівники.
Водночас роботодавцям можуть стати в пригоді найрозповсюдженіші скарги шукачів, щоб проаналізувати їх та за можливості на щось повпливати й зробити офіс комфортнішим для співробітників.

1. Час і гроші на транспорт

Працівники про роботу в офісі кажуть: «замість 8 годин на день я працюю 13». Сюди входить година на обід та ще дві на дорогу. Тому, авжеж, за результатами опитування, найбільш за все офісних працівників дратує щоденний тернистий шлях на роботу. За цей варіант відповіді свої голоси віддали 27% респондентів з 2 065 опитаних користувачів Work.ua.

2. Відсутність вікон у приміщенні

Негативний вплив відсутності природнього світла в приміщенні довели у багатьох дослідженнях. Наприклад, люди, які працюють в офісах без вікон, відчувають ізоляцію, стрес, втому, мають нижчий рівень продуктивності та задоволення від роботи. Наше опитування це підтвердило — на другому місці серед найбільш пригнічуючих чинників є відсутність вікон у приміщенні (16% проголосували за цей варіант).

3. Незручні столи / стільці, неякісна техніка

На третьому місці топу дратівливих речей на роботі — незручні столи, стільці та неякісна техніка (14%).
Неергономічні робочі місця можуть спричинити в офісних працівників м’язово-скелетні болі, зокрема болі у спині, шиї та плечах. Крім того, незручні меблі нерідко викликають втому, знижують концентрацію й, відповідно, загальну продуктивність праці. А неякісна техніка, наприклад, яка працює повільніше за мозок людини, або Windows без ліцензії, прямо впливають на швидкість та якість виконання робочих завдань.

4. Боротьба за кондиціонер або обігрівач

Усі ми по-різному сприймаємо температуру. У когось холод в приміщенні викликає дискомфорт, відчуття скутості рухів, іноді навіть загострення хронічних захворювань. Навпаки, занадто висока температура може призвести до втоми та зниження концентрації. Звідси й постійні конфлікти. Тому на четвертому місці — суперечки через володарювання над клімат-контролем (14% проголосували за цей варіант).

5. Теревені колег

Респонденти вважають (13%), що теревені на роботі — один з тих факторів, що впливає на продуктивність. Бо саме в офісі люди набагато частіше роблять перерви на спілкування. І напевно всі стикалися з ситуацією, коли робоче завдання треба виконувати з максимальною концентрацією, але ваш сусід або сусідка по кабінету має розповісти вам просто зараз щось дуже і дуже важливе :)

6. Відсутність кухні

Одна користувачка Work.ua в нашому опитуванні поділилася своїм досвідом роботи в офісі, де не було облаштованого місця для обіду (наче працівникам не потрібно їсти)… За словами дівчини, їй доводилося щодня виходити у двір поряд з офісом, шукати там місце, де присісти, щоб поїсти обід, принесений із дому. Думаємо, вона не єдина, хто стикався з подібною ситуацію та шукав кутки, де можна причаїтися й зробити перерву на їжу, бо за цей варіант проголосувало 8% респондентів.

7. Опенспейси

Раніше здавалося, що концепція офісу з відкритим плануванням — чудова ідея! Очікувалося, що руйнування фізичних стін між працівниками сприятиме більшій співпраці та взаємодії. Але 7% респондентів опитування Work.ua з цим не погоджуються. Тим паче низка досліджень показала, що коли працівники переїхали з традиційних офісів до опенспейсів, їхня особиста взаємодія не збільшилася, а навпаки, зменшилася.

8. Спільні холодильники

Тільки 3% респондентів стикалися з проблемою, коли доводилося ділити холодильник з колегами та це завдавало труднощів. Ми додали цей варіант відповіді в опитування для того, щоб дізнатися, як багато працівників нервувалися через вкрадений обід. Або через зіпсовану їжу колеги, який вирішив влаштувати лабораторію для розведення мікроорганізмів в офісному холодильнику.

9. Колеги-курці

Опитування Work.ua також містило віконце для відкритих відповідей, щоб користувачі могли розповісти про речі, які їх дратують, але цих варіантів не було в опитуванні. От тут і згадали про колег з поганими звичками. Одна з таких — куріння. З цією шкідливою звичкою пов’язано декілька проблем.

10. Фіксований графік

Багатьом працівникам доводиться іноді просто імітувати діяльність в офісі, бо поставлені завдання на день вже виконані, але піти додому раніше не можна. А якщо сказати, що ви впоралися зі всім на сьогодні, вам дадуть ще декілька завдань. І це те, що часто забирає останні сили в працівників замість того, щоб вони могли їх відновити.

11. Брудно в офісі

І таке буває. Мало хто може якісно зосередитися на роботі, коли під ногами брудний ковролін, у холодильнику зіпсована їжа, що лежить там місяцями, на столі шар пилюки, а біля смітника на кухні стоїть неприємний аромат…

12. Хворі колеги

Раніше про людей, які приходили в офіс хворими заради того, щоб виконати дуже важливе завдання, думали, що вони віддані та неймовірно працьовиті. Але після епідемії COVID-19 більшість тепер дивиться на це, як на прояв безвідповідальності до свого здоров’я і до здоров’я оточуючих.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас