Газопровід Balticconnector у Балтійському морі хочуть запустити в роботу вже у квітні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газопровід Balticconnector у Балтійському морі хочуть запустити в роботу вже у квітні

Енергетика
606
Фінська та естонська газомережеві компанії домовилися найближчими місяцями виконати ремонт газопроводу Balticconnector.
Про це повідомляє Yle.
Безпосередній ремонт газопроводу у Фінській затоці планується розпочати на початку березня. За планом відновлювальні роботи триватимуть близько місяця, і до 22 квітня газопровід має бути знову введений в експлуатацію.
Повідомляється, що матеріали для ремонту вже підготовлені, а ключові партнери та підрядники визначені та проінструктовані.
Нагадаємо, у ніч на 8 жовтня 2023 року в Балтійському морі було пошкоджено газопровід Balticconnector та телекомунікаційний кабель, що з'єднує Фінляндію та Естонію.
У Фінляндії припускають, що за пошкодженням газопроводу стоїть «якась держава». Зазначимо, що основною лінією попереднього розслідування є китайське судно Newnew Polar Bear, але відкрито й інші лінії розслідування.
Пізніше стало відомо, що фінська поліція завершила слідчі дії на місці пошкодження газопроводу Balticconnector у Балтійському морі.
Міністр уряду Фінляндії Андерс Адлеркройц пізніше заявив, що пошкодження на газопроводі Balticconnector у Балтійському морі не випадкові. Йдеться про контейнеровоз Newnew Polar Bear, який і підозрюють у пошкодженні Balticconnector. За попередніми даними, судно тягнуло за собою опущений якір. Якір вагою шість тонн виявили за кілька метрів від місця пошкодження.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас