Fitch змінило прогноз зростання світової економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch змінило прогноз зростання світової економіки

Світ
169
Fitch змінило прогноз зростання світової економіки
Fitch змінило прогноз зростання світової економіки
Міжнародне рейтингове агентство Fitch поліпшило прогноз зростання світової економіки на 2024 рік до 2,7% з очікуваних у червні 2,6%.
«Ми переглянули з підвищенням прогнози економічного зростання в США, Великій Британії, Бразилії та Росії на цей рік», — зазначили в агентстві.
ВВП США, згідно з новим прогнозом Fitch, збільшиться у поточному році на 2,5%, а не на 2,1%, як передбачалося в червні.
У 2025 році темпи зростання світового ВВП сповільняться до 2,5%, очікують у Fitch. Експерти агентства прогнозують ослаблення економічного підйому в Штатах наступного року до 1,6%, зазначаючи ослаблення «бюджетного імпульсу», а також імовірність поступового сповільнення зростання витрат і доходів споживачів.
«Цикл пом’якшення грошово-кредитної політики Федеральною резервною системою, нарешті, почнеться, проте базова ставка наступного року залишатиметься на рівні, який обмежує економічну активність, у зв’язку з чим вплив зниження ставки на економічне зростання буде незначним», — йдеться в огляді Fitch.
Економіка Китаю, згідно з прогнозом Fitch, збільшиться на 4,8% у 2024 році. Агентство очікує уповільнення темпів зростання економіки КНР до 4,5% 2025 року на тлі спаду обсягів експорту.
Fitch очікує підвищення ВВП єврозони на 0,8% у поточному і на 1,5% наступного року.
Раніше повідомлялося, що 2 вересня 2024 року Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's підтвердило довгострокові та короткострокові рейтинги України в іноземній валюті на рівні SD/SD (вибірковий дефолт).
Рішення було ухвалено після отримання Україною згоди необхідної більшості власників єврооблігацій на обмін облігацій на нові державні цінні папери.
«Ми вважаємо цю реструктуризацію боргу проблемною, згідно з нашими визначеннями рейтингів. Ми знизили рейтинги зачеплених суверенних єврооблігацій і гарантованих державою єврооблігацій, випущених державним агентством Укравтодор, з CC до D (дефолт)», — заявили в агентстві.
Реструктуризація передбачає:
  • номінальне зниження вартості держборгу з першого дня дії угоди на 37%. Це скорочує обсяг українського держборгу більш ніж на $8,5 млрд;
  • зменшення боргових платежів на $11,4 млрд протягом періоду дії Програми МВФ (скорочення на більш ніж 90%) і на $22,75 млрд до 2033 року (скорочення більш ніж на 75%);
  • збільшення середнього терміну обігу єврооблігацій майже на чотири роки.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас