Fitch поліпшило прогноз зростання світової економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch поліпшило прогноз зростання світової економіки

Світ
355
Fitch поліпшило прогноз зростання світової економіки
Fitch поліпшило прогноз зростання світової економіки
Міжнародне рейтингове агентство Fitch підвищило прогноз зростання світової економіки у 2024 році до 2,6% з очікуваних у березні 2,4%.
Поліпшення прогнозу зумовлене підвищенням впевненості в перспективах підйому європейської економіки, відновленням експортного сектору Китаю, а також посиленням імпульсу до зростання внутрішнього попиту на emerging markets, йдеться в оновленому огляді Global Economic Outlook (GEO).
Економічне зростання в США сповільнюється, але слабко, зазначають у Fitch. Агентство зберегло незмінним прогноз підвищення ВВП США цього року — на рівні 2,1%.
Прогноз зростання економіки єврозони на цей рік підвищено до 0,8% з 0,6%, Китаю — до 4,8% з 4,5%, emerging markets (без урахування Китаю) — до 3,7% з 3,2%.
«Очікуваний поворот до глобального пом’якшення грошово-кредитної політики почав набувати форми. Європейський центральний банк нещодавно знизив ставки, а Федеральна резервна система і Банк Англії, як очікується, зроблять це в третьому кварталі. Однак інфляція залишається напрочуд стійкою, і ми вважаємо, що зниження ставок у наступні 12−18 місяців буде більш плавним, ніж очікувалося раніше», — йдеться в огляді.
Fitch прогнозує уповільнення темпів підйому світової економіки 2025 року до 2,4%, очікуючи, що зростання як у США, так і в єврозоні становитиме 1,5%. Темпи підвищення ВВП Китаю наступного року сповільняться до 4,5%, прогнозує агентство.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас