ФДМУ створив першого державного оператора сільгоспземель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМУ створив першого державного оператора сільгоспземель

Казна та Політика
349
ФДМУ створив першого державного оператора сільгоспземель
ФДМУ створив першого державного оператора сільгоспземель
Фонд держмайна (ФДМ) України завершив процес корпоратизації державного підприємства «Фонд аграрних інвестицій» і створив на його основі першого державного оператора сільгоспземель ТОВ «Державний земельний банк».
Про це повідомляє Урядовий портал.
Згідно з повідомленням, новостворене товариство на 100% належить державі. Його створення є фінальним етапом у реалізації проєкту «Земельний банк» перед офіційним запуском перших онлайн-аукціонів з оренди державних земель.
«Ми пройшли значний шлях реформування ринку державних земель. Від нормативно-правових змін і створення першого оператора Земельного банку до перереєстрації першого пулу земель і корпоратизації підприємства. Це унікальний досвід для України, адже вперше державне підприємство перетворилося на ТОВ, стовідсотковим власником якого є держава», — розповів голова ФДМ Віталій Коваль.
Керівник «Державного земельного банку» Ярослав Ярославський вказав на економічні переваги проєкту, серед яких — зміна механізму користування земельними ділянками. За його словами, замість 1% нормативно-грошової оцінки за постійне користування тепер орендна ставка становитиме 12%. Це збільшить надходження до бюджету не менш ніж у 12 разів.
У Кабінеті Міністрів висловили впевненість, що створення ТОВ «Державний земельний банк» допоможе підвищити ефективність використання державних земель, збільшити надходження до державного бюджету, з якого фінансуються Сили оборони України, створить прозорі умови для всіх учасників ринку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас