Кабмін змінив порядок використання коштів на підтримку сільгоспвиробників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін змінив порядок використання коштів на підтримку сільгоспвиробників

Аграрний ринок
182
Кабмін змінив порядок використання коштів на підтримку сільгоспвиробників
Кабмін змінив порядок використання коштів на підтримку сільгоспвиробників
Кабінет Міністрів вніс зміни до порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції.
Про це повідомив постійний представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук.
«Внесено зміни до Порядку використання коштів на підтримку сільськогосподарських виробників, зокрема, в частині забезпечення однозначного трактування норм Порядку отримувачами при обранні напрямів підтримки щодо бюджетних субсидій на одиницю оброблюваних угідь с/г призначення», — написав депутат.
Крім того, продовжено терміни подання заявок отримувачами до Державного аграрного реєстру (ДАР).
Мельничук уточнив, що Укрдержфонд формує переліки отримувачів бюджетних коштів щомісяця. Ці переліки складаються за напрямами підтримки з урахуванням черговості подання заявок за попередній місяць. До 10 числа місяця, що настає за звітним, Укрдержфонд подає ці переліки до Мінагрополітики.

Довідка Finance.ua:

  • З 20 серпня 2024 року в ДАР буде поновлено прийом заявок на отримання бюджетної субсидії на одиницю оброблюваних угідь (1 гектар) для провадження сільськогосподарської діяльності.
  • Субсидія розміром 4000 грн на 1 га доступна виробникам сільськогосподарської продукції, які мають у власності або користуванні до 120 га земель сільськогосппризначення.
  • Підтримка надається відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 серпня 2022 року № 918.
  • Прийом заявок у Державному аграрному реєстрі (ДАР) на отримання спеціальних субсидій для аграріїв, котрі працюють у прифронтових зонах, розпочнеться орієнтовно з 10 вересня 2024 року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас