Диверсифікація: як правильно розподіляти свої кошти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Диверсифікація: як правильно розподіляти свої кошти

Особисті фінанси
386
Диверсифікація: як правильно розподіляти свої кошти
Диверсифікація: як правильно розподіляти свої кошти, Фото: freepik
Диверсифікація — золоте правило особистих фінансів. Вона дозволяє знизити вразливість та створити надійний запас на майбутнє.
Про це пише Фінкульт.
Суть диверсифікації полягає в тому, щоб не «класти всі яйця в один кошик», а розподіляти ваші гроші між різними активами.
Диверсифікація в особистих фінансах дозволяє ефективно управляти ризиками.

Диверсифікація доходів

Не варто розраховувати лише на один основний дохід, наприклад, зарплату.
Розвивайте додаткові джерела прибутку — інвестиції, оренда, підробітки тощо. Це убезпечить вас в разі втрати основного джерела прибутків.

Диверсифікація витрат

Не концентруйте всі свої витрати в одному напрямку, наприклад оплата оренди або виплата іпотечного кредиту.
Розподіляйте кошти на різні категорії — продукти, комунальні послуги, транспорт, заощадження. Це допоможе контролювати бюджет та гнучкіше реагувати на зміни.

Диверсифікація заощаджень та інвестицій

Не тримайте всі кошти на одному рахунку чи в одному активі. Розподіляйте їх між депозитами та валютами. Такий збалансований підхід мінімізує ризики і збільшує ваші можливості.
Для успішного впровадження різних способів диверсифікації знадобиться розвинути додаткові навички та набути нових знань з фінансової грамотності, опанувати вміння аналізувати фінансову інформацію та приймати зважені рішення з управління особистими фінансами.
Важливо систематично працювати над розвитком необхідних компетенцій — це дозволить реалізувати диверсифікацію доходів максимально ефективно.
Почніть саме з тих напрямків, які безпосередньо стосуються ваших планів.

Довідка Finance.ua:

  • майже 70% українців задоволені поточним місцем роботи, самореалізацією та захистом прав працівників. Водночас оцінки доходів респондентів є більш стриманими;
  • Україна переведена в категорію країн з доходами вищими за середні, згідно із оприлюдненою класифікацію країн за рівнем доходу на 2024 фінансовий рік від Світового банку.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 👛

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас