Депутати підтримали страхування інвестицій від воєнних ризиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати підтримали страхування інвестицій від воєнних ризиків

Казна та Політика
609
Депутати підтримали страхування інвестицій від воєнних ризиків
Депутати підтримали страхування інвестицій від воєнних ризиків
Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт про страхування інвестицій від воєнних ризиків через Експортно-кредитне агентство.
За відповідний законопроєкт № 9015 проголосували 252 парламентарії, повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Телеграмі.
Згідно з пояснювальною запискою, законопроєкт про внесення змін до закону «Про фінансові механізми стимулювання експортної діяльності» щодо страхування інвестицій в Україні від воєнних ризиків розроблений з метою створення умов для масштабування інвестицій в Україні в умовах військових дій та повоєнного відновлення.
Документом пропонується внести зміни до чинного Закону «Про фінансові механізми стимулювання експортної діяльності», зокрема усунути прогалини, що обмежують можливість страхування вітчизняних інвестицій Експортно-кредитним агентством, в тому числі в умовах військових дій та повоєнного відновлення.
У разі ухвалення документів і затвердження необхідних нормативних актів Кабміном і Нацбанком, український інвестор зможе звернутися безпосередньо в ЕКА, в один із банків або страхову компанію, які співпрацюють з ЕКА, й оформити відповідне страхування.
Покривати ризики ЕКА зможе, використовуючи власний статутний капітал, який на сьогодні становить близько 2 млрд грн.
Очікується, що ухвалення закону забезпечить підтримку економічної діяльності в Україні, посилення промислового сектору, а також створення нових робочих місць та наповнення податками бюджетів всіх рівнів.

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас