День фінансів: Резерв+ отримав нову функцію, маркет в monobank, прогнози бізнесу щодо курсу на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: Резерв+ отримав нову функцію, маркет в monobank, прогнози бізнесу щодо курсу на рік

143
В п’ятницю, 18 жовтня, стало відомо, яка функція зявилась в Резерв+, коли чекати підвищення пенсії та що буде в маркеті monobank:
Резерв+ отримав нову функцію. Як повідомили в Міноборони, у застосунку Резерв+ став доступний сервіс рекрутингу, який дозволяє українцям знайти для себе оптимальну вакансію у війську серед тисяч різних варіантів.
У monobank з’явиться маркет. Як повідомив співзасновник monobank Олег Гороховський, найближчого понеділка у банку відбудеться реліз маркетплейсу. Усі товари на маркеті можна буде купити без переплат і прихованих тарифів за програмою «Покупка частинами».
Два етапи підвищення пенсій. Наступного року на українців чекає два етапи підвищення пенсій: індексація в березні та підняття розміру для деяких пенсіонерів влітку. Останнє можливе після змін до законодавства.
Транскордонні платежі. Національний банк оприлюднив інформацію про обсяги кредитових та дебетових переказів бізнесу та населення за перше півріччя 2024 року. Послуги з виконання платіжних операцій, ініційованих із застосуванням кредитового трансферу та прямого дебету, в Україні населенню та бізнесу надають усі 62 банки та одна небанківська фінансова установа.
📃Останнім часом на сторінках фінансових інтернет-форумів з’явилося багато повідомлень, що той чи інший банк розірвав ділові відносини з клієнтом. Що це означає і коли відбувається? Як повинен поводитися клієнт у подібній ситуації?
Finance.ua детально вивчили кілька реальних ситуацій, і ось що нам вдалося дізнатися.

Банк розірвав відносини з клієнтом: коли це можливо і що робити

НБУ почне виводити з обігу банкноти 50 та 200 гривень. Національний банк України з 1 листопада 2024 року почне поступово вилучати банкноти номіналами 50 та 200 гривень зразків 2003—2007 років (тобто старого зразка), замінюючи їх на банкноти аналогічних номіналів сучасного покоління (зразка 2014 року та наступних років випуску).
Бізнес спрогнозував, що буде з курсом та інфляцією через рік. Курсові очікування бізнесу посилилися. Підприємці очікують, що середнє значення обмінного курсу через 12 місяців становитиме 43.72 грн/дол. США, у ІІ кварталі 2024 року показник був на рівні 41.61 грн/дол. США.
Скільки заброньованих в ІТ-секторі. Особливість ІТ-галузі, яка негативно впливає на ситуацію в ній, це низький рівень бронювання співробітників. Про це заявив директор з GR Асоціації IT Ukraine Олег Сніцар. Станом на липень лише 1,5% співробітників були заброньовані.
До речі, тепер на нашому сайті можна не тільки відслідковувати курси криптовалют, а ще й не виходячи зі сторінки перевірити курс обміну між валютами в різних криптообмінках. Крім того, можна обрати криптообмінник з вигідним курсом, перейти за прямим посиланням і провести обмін онлайн.
Коли українці отримають перші виплати «Національного кешбеку». З 22 по 31 жовтня українці отримають першу виплату «Національного кешбеку». Майже 650 тис. українців сумарно отримають 37,2 млн грн. Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки.
Як мінялась у вересні дохідність ОВДП. У вересні дохідність гривневих ОВДП знизилась, а номінованих в євро — зросла. Про це свідчать дані Національного банку. З початку року Мінфін розмістив гривневі держоблігації на 280,517 млн гривень, що на 1% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
🚙 Захистіть себе та свої фінанси, оформивши автоцивілку прямо зараз. На Finance.ua ви можете всього за кілька хвилин підібрати найкращі пропозиції від надійних страхових компаній України — для цього не треба заповнювати безліч полів, а лишень вказати номер свого авто. Порівняйте всі варіанти та оберіть найкращий для себе!

Оформлюйте автоцивілку за кілька хвилин 🚙

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас