Стало відомо, скільки заброньованих в ІТ-секторі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, скільки заброньованих в ІТ-секторі

Особисті фінанси
192
Стало відомо, скільки заброньованих в ІТ-секторі
Стало відомо, скільки заброньованих в ІТ-секторі
Особливість ІТ-галузі, яка негативно впливає на ситуацію в ній, це низький рівень бронювання співробітників.
Про це заявив директор з GR Асоціації IT Ukraine Олег Сніцар під час форуму «Діалог громадянського суспільства, бізнесу й влади: інклюзивні інституції та економічні свободи».
«Станом на липень лише 1,5% співробітників були заброньовані. Запровадження електронного бронювання суттєво спростило цю можливість. Але водночас ці цифри суттєво не змінилися», — заявив Олег Сніцар.
Єдиний позитив на ринку це існування «Дія.Сіті», але іноземні партнери відмовляються від співпраці із українськими компаніями.
«IT-галузі зараз надзвичайно складно знаходити нові контракти і навіть виконувати існуючі. Це пов’язано із низкою ризиків, які принесла війна: такі як активні бойові дії або ймовірність мобілізації ключових фахівців, що не дозволить виконати взяті на себе зобов’язання та контракти», — сказав він.
Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський обурився бронюванням 1,5 мільйона осіб. Тому уряд до 15 листопада 2024 року призупинив дію деяких положень щодо визначення критично важливих підприємств. Тому в Україні проведуть аудит «критичних» підприємств, які отримали такий статус від органів місцевого самоврядування.
Призупинення бронювання, яке ініціював Кабінет Міністрів, стало дуже серйозною проблемою, адже підприємства можуть залишитися без критично важливих працівників.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас