Дефіцит кадрів: роботодавці зможуть впливати на підготовку потрібних фахівців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дефіцит кадрів: роботодавці зможуть впливати на підготовку потрібних фахівців

Особисті фінанси
25
Дефіцит кадрів: роботодавці зможуть впливати на підготовку потрібних фахівців
Дефіцит кадрів: роботодавці зможуть впливати на підготовку потрібних фахівців
Українські підприємці отримали можливість впливати на підготовку потрібних їм фахівців через залучення до наглядових рад у Центрах професійно-технічної освіти (ЦПТО). Це допоможе підвищити ефективність навчальних центрів та сприятиме зростанню конкурентоспроможності українців на ринку праці.
Про це повідомила заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна під час бізнес-форуму в Полтаві.

Порівняти і взяти кредит готівкою та онлайн 👛

«Сьогодні маємо серйозні виклики на ринку праці, серед яких — структурне безробіття. З одного боку, значна частина українців не може знайти роботу, оскільки їхній професійний рівень та навички не відповідають запитам роботодавців, з іншого — бізнес скаржиться на брак кадрів. Вирішення проблеми - у перенавчанні людей на нові професії та спеціальності, які є актуальними і затребуваними. Саме тому ми пропонуємо роботодавцям безпосередньо впливати на підготовку потрібних їм фахівців в центрах профтехосвіти через долучення до наглядових рад ЦПТО. Навчальні центри мають готувати тих фахівців, які потрібні на ринку праці саме зараз», — зазначила Бережна.
За її словами, 7 членів наглядової ради центру профтехосвіти представлятимуть бізнес, також до її складу увійдуть представники центру зайнятості та місцевої влади. Члени наглядової ради безпосередньо впливатимуть на підготовку фахівців в ЦПТО, зможуть коригувати навчальні програми згідно запитів бізнесу, замовляти підготовку спеціалістів за новими професіями, потрібними в регіоні.
У Мінекономіки зауважують, що роботодавці можуть замовити підготовку фахівців в ЦПТО Держслужби зайнятості на наявні вакансії, або на вакансії, які з’являться у них найближчим часом. Також вони можуть відправити на навчання новій професії або підвищення кваліфікації вже працюючих у них співробітників, але за власні кошти.
На сьогодні в Україні працюють 8 центрів профтехосвіти Держслужби зайнятості — в Одесі, Полтаві, Дніпропетровську, Рівному, Львові, Івано-Франківську, Харкові, Сумах. В центрах навчають спеціалістів за 97 робітничими професіями та понад 400 напрямками підвищення кваліфікації. З початку 2024 року навчання в центрах профтехосвіти пройшли 20 тисяч фахівців.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас