Чому не виходить заощаджувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чому не виходить заощаджувати

Особисті фінанси
961
Чому не виходить заощаджувати
Чому не виходить заощаджувати
Заощадження грошей є раціональним рішенням, проте, є кілька факторів, які можуть завадити вам у цьому процесі.
Про це пише Фінкульт.
«Варто пам’ятати, що заощадження є важливою складовою фінансової стабільності та надійності у майбутньому. Інвестиції у особистий розвиток можуть стати ключем до досягнення власного добробуту у майбутньому, збереженню його протягом усього життя», — сказано в повідомленні.

Фактори, які заважають заощаджувати

Недостатні доходи. Одним із головних чинників, що заважають заощаджувати, може бути недостатня кількість грошей, які людина отримує.
Якщо доходів не вистачає на покриття всіх витрат та одночасно на заощадження, це може стати справжньою проблемою.
Відсутність чітко поставленої цілі. Якщо немає цілей та плану щодо їх досягнення, не ведеться особистий бюджет, гроші складно розподілити.
Відсутність фінансового планування. Без заздалегідь розробленого фінансового плану може бути важко визначити, скільки грошей людина потребує заощадити і як це зробити.
Відсутність планування може вести до витрачання коштів, та наявності боргів.
Брак фінансової дисципліни також є частою причиною відсутності заощаджень.
Настанова на споживання. Наступною причиною може бути відсутність бажання себе обмежувати.
Якщо ставити задоволення миттєвих бажань вище заощаджень, постійно робити імпульсивні покупки, накопичувати гроші буде складно.
Зростання інфляції. Інфляція має тенденцію зменшувати купівельну спроможність — вартість життя постійно зростає: збільшуються витрати на житло, комунальні послуги, харчування та інші основні потреби, і як наслідок, скорочується формування заощаджень.
Брак фінансової грамотності. Іноді просто може не вистачати знань та навичок, щоб ефективно управляти своїми фінансами. Неправильне розуміння понять, таких як інвестиції, процентні ставки, ризики, може призвести до нездатності формувати заощадження.
До речі, на депозиті можна заробляти більше, якщо скористатися програмою «Бонус до депозиту» від Finance.ua. Більше про програму і вигоди можна дізнатися за посиланням.

Отримати більше з депозиту 👛

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас