Боррель розповів про деталі тринадцятого пакета санкцій проти рф — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Боррель розповів про деталі тринадцятого пакета санкцій проти рф

466
Боррель розповів про деталі тринадцятого пакета санкцій проти рф
Боррель розповів про деталі тринадцятого пакета санкцій проти рф
Підготовка 13-го пакета санкцій ЄС проти росії триває, хоча держави-члени Євросоюзу ще не домовилися щодо нього остаточно.
Про це заявив глава європейської дипломатії Жозеп Боррель.
«Ми готуємо новий пакет санкцій проти росії. (…) Робота триває: пакет стосуватиметься багатьох людей та інститутів — від персональних санкцій до фірм різних країн, які беруть участь в обході санкцій. Але між державами-членами досі немає остаточної згоди, тому я не можу говорити про подробиці», — сказав Боррель на пресконференції у Варшаві після зустрічі з міністром закордонних справ Польщі Радославом Сікорським.
За словами високого представника ЄС у закордонних справах, робота над обмежувальними заходами щодо рф триває на постійній основі, «щомісяця з’являється новий пакет санкцій проти росії».
Боррель повідомив, що він перебував у дорозі в Україну та зробив зупинку у Варшаві для консультацій із польською стороною, «щоб краще зрозуміти, що відбувається в Україні і як ми можемо продовжувати нашу підтримку».
Нагадаємо, у 13-му пакеті санкцій проти рф Європейська комісія не додасть нових заборон на імпорт російських товарів, аби встигнути ухвалити його до другої річниці вторгнення в Україну, писав Reuters.
В Україні почав діяти Державний реєстр санкцій, у якому вже є 17 202 фізичних та юридичних особи. Реєстр створили для надання безоплатного публічного доступу громадянам до актуальної та достовірної інформації про суб'єктів щодо яких застосовано санкції.

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас