БЕБ завершило слідство у справі Коломойського, Боголюбову підозр немає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

БЕБ завершило слідство у справі Коломойського, Боголюбову підозр немає

Кримінал
233
БЕБ завершило слідство у справі Коломойського, Боголюбову підозр немає
БЕБ завершило слідство у справі Коломойського, Боголюбову підозр немає
Бюро економічної безпеки завершило слідство щодо Ігоря Коломойського у справі про незаконні дії з банківськими документами під час фактичного невнесення 5,8 млрд грн у касу ПриватБанку. Натомість іншому ексакціонеру ПриватБанку Геннадію Боголюбову у цій справі підозру не оголошували.
Про це розповів в інтерв’ю Forbes виконувач обов’язків директора БЕБ Сергій Перхун.
Ідеться про справу, де Коломойського звинувачують у невнесенні 5,8 млрд грн у касу ПриватБанку і заволодінні та легалізації понад 5,3 млрд грн банку. Матеріали виділені в окреме кримінальне провадження та надані стороні захисту для ознайомлення, розповів Перхун.
У справі понад 550 томів, включно з великою кількістю документів та експертиз. Законодавством не передбачено обмеження по часу для ознайомлення з матеріалами справи, зазначив очільник БЕБ.
«Однак існує певна практика, зокрема ЄСПЛ, що орієнтовно один день виділяється на ознайомлення з одним томом», — уточнив Перхун. Тож детективи зможуть звернутись до суду, якщо вважатимуть, що захист затягує ознайомлення зі справою.
Запобіжний захід Коломойському у цій справі закінчується 2 вересня, і якби не було інших справ, то він би вийшов із СІЗО.
Партнер Коломойського, ще один колишній акціонер ПриватБанку Геннадій Боголюбов, у цій справі підозр не отримував, заявив Перхун.
Першу упродовж великої війни підозру про махінації у ПриватБанку слідчі БЕБ вручили Коломойському 2 вересня 2023-го. За схожою справою він отримав підозру і від детективів Національного антикорупційного бюро України.
7 вересня 2023-го детективи НАБУ за погодженням керівника САП повідомили Ігорю Коломойському та п’ятьом членам організованої ним групи про підозру в заволодінні коштами банку на суму понад 9,2 млрд грн.
8 вересня того самого року НАБУ та САП арештували активи Коломойського. У клопотанні про арешт майна йшлося про частки у статутному капіталі 307 юридичних осіб вартістю понад 3 млрд грн, а також майже 1000 об’єктів нерухомого майна та понад 1600 транспортних засобів і суден.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас