Apple відкладає запуск функцій штучного інтелекту на iPhone — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple відкладає запуск функцій штучного інтелекту на iPhone

Технології&Авто
1161
Apple відкладає запуск функцій штучного інтелекту на iPhone
Apple відкладає запуск функцій штучного інтелекту на iPhone
Apple відкладає запуск нових функцій на базі штучного інтелекту, які раніше планували включити в оновлення операційних систем iOS 18.
Про це повідомляє Bloomberg News.
Замість цього, нові можливості з’являться у користувачів лише у жовтні цього року.
Очікується, що це дасть компанії більше часу для виправлення помилок.
Технологічний гігант відстає від таких конкурентів, як Microsoft і власник Google Alphabet в галузі штучного інтелекту, і через це його акції цього року відставали від конкурентів. Тож компанія робить ставку на Apple Intelligence.
Виробник iPhone планує почати розгортання Apple Intelligence для клієнтів у рамках оновлень програмного забезпечення, які вийдуть до жовтня.
Це означає, що функції ШІ зʼявляться за кілька тижнів після перших релізів iOS 18 та iPadOS 18, запланованих на вересень.
Компанія планує вперше зробити Apple Intelligence доступним розробникам програмного забезпечення для раннього тестування вже цього тижня через бета-версії iOS 18.1 та iPadOS 18.1, додали джерела.
План випуску Apple Intelligence передбачає можливість того, що перші моделі iPhone 16, надіслані споживачам цього року, будуть позбавлені нових функцій ШІ і вимагатимуть оновлення програмного забезпечення за кілька тижнів.
Стратегія нетипова для Apple, оскільки компанія зазвичай не випускає попередніх версій наступних оновлень до того моменту, коли початкова версія нового покоління ПЗ буде випущена публічно.
Щоб забезпечити плавний запуск ШІ, на який робиться велика ставка, Apple потрібна підтримка розробників, щоб допомогти усунути проблеми та протестувати функції у ширшому масштабі.
Побоювання щодо стабільності функцій Apple Intelligence, зокрема, призвели до того, що компанія розділила функції із початкового запуску iOS 18 та iPadOS 18.
Компанія планує розгорнути повний набір функцій Apple Intelligence за допомогою кількох оновлень iOS 18 наприкінці 2024 року та у першій половині 2025 року.
Компанія вважає, що нові функції можуть допомогти продати нові iPhone цього року.
Крім iPhone та iPad, Apple Intelligence вийде на компʼютери Mac із власними чипами Apple у складі macOS Sequoia.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас