Світовий ринок смартфонів зріс на 6,5% завдяки попиту на Samsung та Apple — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий ринок смартфонів зріс на 6,5% завдяки попиту на Samsung та Apple

Технології&Авто
244
Світовий ринок смартфонів зріс на 6,5% завдяки попиту на Samsung та Apple
Світовий ринок смартфонів зріс на 6,5% завдяки попиту на Samsung та Apple
Світові постачання смартфонів зросли на 6,5% у другому кварталі 2024 року до 285,4 млн одиниць завдяки Samsung Electronics і Apple.
Про це повідомляє пресслужба International Data Corporation (IDC).
Світові поставки зростають четвертий квартал поспіль, і досягли 285,4 мільйона одиниць, оскільки виробники смартфонів звертаються до штучного інтелекту, щоб залучити споживачів і захопити більшу частку ринку.
«Хоча відновлення йде повним ходом, і всі 5 провідних компаній демонструють річний приріст, ми спостерігаємо зростаючу конкуренцію між лідерами та поляризацію цінових діапазонів», — сказала директорка з досліджень у команді IDC Worldwide Tracker Набіла Попал.
За її словами, смартфони з Gen AI захоплять 19% ринку з 234 млн поставок цього року.
Дослідницька компанія вважає, що другий квартал передує запуску більшої кількості смартфонів Gen AI у другій половині року, які потенційно стануть наступним драйвером зростання після 5G.
Зазначається, що попередні результати ринку показують, що Samsung зайняла лідируючу позицію в другому кварталі з часткою поставок 18,9% завдяки стратегічному фокусу на своїх флагманах та сильній стратегії ШІ.
Apple завершила квартал на другому місці з часткою 15,8% із покращеними показниками в Китаї та інших ключових регіонах. Обидві провідні компанії показали скромне зростання, порівняно з минулим роком.
Повідомляється, що Xiaomi зайняла третє місце з часткою 14,8%.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас