Золото встановило новий історичний рекорд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Золото встановило новий історичний рекорд

Банківські метали
560
Золото встановило новий історичний рекорд
Золото встановило новий історичний рекорд
Золото 1 квітня подорожчало до рекорду, оскільки ознаки того, що Федеральна резервна система наближається до зниження процентних ставок, додали поштовх до зростання, яке також було спричинене геополітичною напруженістю та високим попитом у Китаї.
Про це повідомляє Bloomberg.
Злитки підскочили до 2265,73 доларів за унцію в понеділок, що на 1,6% більше, ніж у четвер, після встановлення низки піків на останніх сесіях.
Переважний показник базової інфляції ФРС — основний індекс витрат на особисте споживання — охолонув у лютому, як показали дані в п’ятницю, коли багато ринків були закриті. Це додає аргументів до зниження вартості запозичень, хоча центральний банк діє обережно.

Довідка Finance.ua:

  • Національний банк України фіксує ввезення золота в Україну в останні місяці, а також сплеск ввезення готівкової валюти. Обсяг ввезення готівкової валюти в Україну в жовтні та листопаді 2023 року зріс відповідно до еквівалента 1,56,2 млрд доларів і 1,33,7 млрд доларів. Для порівняння, у вересні було ввезено 577,7 млн доларів, у серпні - 435,2 млн доларів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас