Зеленський розповів, як вирішить долю резонансного закону про містобудування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський розповів, як вирішить долю резонансного закону про містобудування

Казна та Політика
400
Зеленський розповів, як вирішить долю резонансного закону про містобудування
Зеленський розповів, як вирішить долю резонансного закону про містобудування
Президент Володимир Зеленський ініціює обговорення резонансного законопроєкту № 5655 про реформування сфери містобудування з керівниками міст, які виступають за і проти цього документа.
Ветувати прийнятий парламентом закон вже неможливо, сказав він на пресконференції 6 червня.
Відповідаючи на запитання, чому він досі не підписав або не ветував законопроєкт № 5655, Зеленський сказав, що документ розділив керівників міст на дві частини: одна підтримує документ, інша — ні.
«Половина мерів каже, що корупції не буде, а інша половина — у більшості це великі міста, — що закон забирає повноваження у мерів», — пояснив Зеленський.
За словами Президента, він запропонував своїй команді зібрати мерів «обох сторін» і з ними поспілкуватися.
«Вето я вже накласти не можу — час пройшов. Тому мені потрібно зібратися з керівниками громад і розібратися у цьому питанні. Я хочу їх покликати і проговорити: що це буде і які будуть наслідки», — зазначив голова держави.
Нагадаємо, у липні 2021 року Верховна Рада ухвалила у першому читанні два, як зазначалося, ключових для містобудівної реформи законопроєкти — № 5655 і № 5656. Як заявляв тодішній міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов, прийняття цих законів «забезпечить прозорість процедур» і допоможе в боротьбі з корупцією. Також, він зазначав, що прийняття законопроєктів дасть змогу максимально автоматизувати послуги у цій галузі".
Одна з авторів законопроєкту — голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк — вважає, що законопроєкт загрожує чиновникам, які «вирішують питання» в будівельній сфері. За її словами, законопроєкт допоможе зробити містобудування прозорим.
У грудні минулого року мери міст закликали парламентарів доопрацювати законопроєкт № 5655 за участі громадськості та місцевої влади.
У день голосування проти ухвалення законопроєкту висловлювалися мери Києва, Дніпра, Львова. Але документ все ж було ухвалено здебільшого голосами фракції «Слуга народу».
Президент Зеленський своєю чергою не наклав вето на законопроєкт у відведений для цього Конституцією 15-денний термін. Також він не відповів на петицію із закликом ветувати закон.

Finance.ua вже й в Instagram. Доєднуйтесь! 📱

За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас