Зелені принципи відновлення України: регулювання та цілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зелені принципи відновлення України: регулювання та цілі

Енергетика
345
Зелені принципи відновлення України: регулювання та цілі
Зелені принципи відновлення України: регулювання та цілі
FSC Україна організувала перший із серії круглий стіл «Деревина у відбудові та розвитку України: державна політика, регулювання та цілі зеленого відновлення». Захід проведений з метою розкриття потенціалу деревини у зеленій відбудові та розвитку України за умов сучасних викликів.
Учасники обговорення наголосили на необхідності розробки чітких індикаторів для зеленого відновлення будівельного сектору, включаючи впровадження принципів New European Bauhaus (NEB) для поглиблення співпраці з європейськими партнерами та залучення довгострокових інвестицій в економіку України.
Про що йшлося
Було відзначено створення системи оцінки життєвого циклу матеріалів, розвиток модульного будівництва з використанням деревини, стимулювання використання сертифікованих матеріалів та інтеграцію екологічних рішень у міське планування.
Існує потреба в подоланні усталених стереотипів щодо дерев’яних будинків як недовговічних чи пожежонебезпечних, а також популяризації підготовки фахівців у сфері сучасного дерев’яного будівництва.
«Першим кроком є пришвидшення адаптації нормативної бази європейських стандартів. Проте існує технічний бар’єр — відсутність лабораторної бази для видачі сертифікатів відповідності продукції стандартам якості й безпеки, а також створення декларацій за новим законом», — Наталія Дюжилова, заступниця голови Державної інспекції архітектури та містобудування України.
Вона також підкреслила, що перегляд будівельних норм вже відбувається з урахуванням екологічних критеріїв, але важливо розуміти, що європейські стандарти зеленого будівництва, такі як LEED, BREEAM, Active House, DGNB, формувалися десятиліттями. В Україні вже розроблено першу редакцію стандарту зеленого будівництва для громадських будівель, яка враховує можливості вітчизняного ринку та положення європейських стандартів, зокрема NEB.
«Відбудова та розвиток нашої країни нерозривно пов’язані з деревиною зважаючи на її здатність до відновлення, потенціал накопичення вуглецю, придатність до вторинної переробки, низький рівень викидів та універсальність», — підсумував результати заходу директор FSC Україна Павло Кравець.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас