Обладнання європейських ТЕС покриває лише незначну частку потреб відновлення — ДТЕК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обладнання європейських ТЕС покриває лише незначну частку потреб відновлення — ДТЕК

Енергетика
299
Обладнання європейських ТЕС покриває лише незначну частку потреб відновлення — ДТЕК
Обладнання європейських ТЕС покриває лише незначну частку потреб відновлення — ДТЕК
Енергохолдинг «ДТЕК» при відновленні пошкоджених ударами рф ТЕС може закрити приблизно 10% від потреб обладнанням старих європейських станцій.
Про це повідомив виконавчий директор холдингу Дмитро Сахарук.
«Ми шукаємо, ми працюємо більше ніж з десятьма країнами, але до кінця року це буде приблизно 5−10% від потреб, поодинокі випадки», — сказав він у коментарі «Енергореформі» під час заходу «Діалоги з NV. Майбутнє української енергетики».
Сахарук зазначив, що проблем із пошуком такого обладнання, яке підходило б для використання, досить багато.

Читайте також: Автономне електроживлення: які є варіанти та який вибрати

«Станції здебільшого не працюють, це обладнання старе, воно не використовується, тому навіть якщо станції можуть надати безкоштовно, то далеко не все підходить, не все можемо забрати», — пояснив він, додавши також, що всю допомогу розподіляє Міністерство енергетики.
Виконавчий директор також зазначив, що не всі старі станції погоджуються на безкоштовну передачу майна, оскільки вони часто перебувають у приватній і приватно-державній власності, «й у кожного власника свої рішення».
Щодо зовнішнього фінансування відновлення виконавчий директор ДТЕК звернув увагу, що його обсяги поки що незначні.
Як повідомлялося з посиланням на Дмитра Сахарука 23 липня, ДТЕК планує відновити до жовтня цього року 60−70% зруйнованої російськими атаками з березня цього року теплової генерації за умови відсутності нових обстрілів. Виконавчий директор повідомив, що до кінця 2024 року ДТЭК планує вкласти у відновлення генерації 4 млрд грн на додаток до 1,3 млрд грн уже вкладених коштів. При цьому загальна потреба у фінансових ресурсах на відновлення генерації становить $350−400 млн, що втричі перевищує потреби минулого сезону, коли енергохолдинг відновив 10 блоків, вклавши в роботи $110 млн власних коштів. Станом на січень 2022 року встановлена потужність «ДТЕК Енерго» у тепловій генерації становила 13,3 ГВт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас