«Закон про інвестнянь»: Рада розширила пільги для бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Закон про інвестнянь»: Рада розширила пільги для бізнесу

Казна та Політика
298
«Закон про інвестнянь»: Рада розширила пільги для бізнесу
«Закон про інвестнянь»: Рада розширила пільги для бізнесу
Верховна Рада внесла зміни до закону «Про державну підтримку інвестиційних проектів із значними інвестиціями в Україні», відомого як «закон про інвестнянь».
Прийняття відповідного урядового законопроєкту № 8138 у другому читанні та в цілому підтримали 260 нардепів, повідомив перший заступник керівника Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики, народний депутат від фракції «Голос» Ярослав Железняк у Telegram.

Що передбачає документ:

  • запровадження нової форми державної підтримки для інвесторів, а саме часткової компенсації вартості будівництва об'єктів суміжної інфраструктури;
  • впровадження можливості інвестору розпочати реалізацію проекту до укладання спеціального інвестиційного договору та внести інвестиції на передпроєктні роботи (підготовка документації, купівля земельної ділянки тощо) в обсязі 25% від вартості загального розміру значних інвестицій;
  • зменшення вимог щодо розміру значних інвестицій до 12 млн євро та кількості створених нових робочих місць — з 80 до 50 впродовж строку реалізації інвестиційного проєкту, що мало б розширити коло потенційних інвесторів;
  • встановлення часових можливостей для доопрацювання, а не повернення поданих інвестором документів та спеціального інвестиційного договору (не більше двох місяців).
Як повідомлялося, відповідний законопроєкт уряд схвалив у жовтні 2022 року. Верховна Рада проголосувала за його прийняття у першому читанні у квітні 2023 року.
Представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук пояснював, що запропоновані зміни дозволять брати участь у програмі «інвестнянь» не лише великим, а й середнім інвесторам.
Станом на лютий 2023 року з початку дії закону «про інвестнянь» надійшло лише п’ять заявок на реалізацію великих інвестиційних проектів із запланованим фінансуванням 11 млрд грн, проте обсяг залучених інвестицій був нульовим.

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас