Закарпатське вино отримало офіційне географічне зазначення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Закарпатське вино отримало офіційне географічне зазначення

Фондовий ринок
335
Закарпатське вино отримало офіційне географічне зазначення
Закарпатське вино отримало офіційне географічне зазначення
Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій зареєстрував нове географічне зазначення — «Закарпаття/Закарпатське вино».
Про це повідомляє Мінекономіки.
Це зазначення буде використовуватися для білих, рожевих та червоних вин, вироблених на території південно-західної частини Закарпатської області, де Паннонська рівнина переходить у схили Карпат.
Чому це важливо
«Ця подія є знаковою не тільки для Закарпатського регіону, а й для всієї України, підкреслюючи унікальність української культури та сприяючи її популяризації на міжнародній арені. Реєстрація географічного зазначення „Закарпаття/Закарпатське вино“ відкриває нові можливості для українських виробників та сприяє визнанню нашої країни як виноробної нації», — зазначив заступник Міністра економіки України Віталій Кіндратів.
Раніше Українська корпорація по виноградарству і виноробній промисловості «Укрвинпром» внесла до відповідного Реєстру США виноградарсько-виноробні зони, що дало Україні офіційне визнання як країни виноробства. Також, наразі на реєстрації знаходиться бренд «Wine of Ukraine», що сприятиме підвищенню міжнародного визнання українських вин.
На рівні з такими брендами, як Кава (каталонське ігристе вино) та Просекко (виробляється лише в 9 провінціях Італії), українське закарпатське вино має шанс стати високоякісним продуктом з усталеними традиціями виробництва, який вийде на європейський ринок і представлятиме Україну на міжнародній арені.

Страхування для виїзду за кордон

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас