Європейські газові трейдери все більше стурбовані ризиками війни в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські газові трейдери все більше стурбовані ризиками війни в Україні

Енергетика
295
Європейські газові трейдери все більше стурбовані ризиками війни в Україні
Європейські газові трейдери все більше стурбовані ризиками війни в Україні
Європейські газові трейдери більше стурбовані безпосередніми ризиками для поставок, ніж тим, чи буде в регіоні достатньо палива, щоб пережити зимові місяці.
Про це пише Bloomberg.
Найбільший постачальник Норвегія щойно розпочала щорічну програму технічного обслуговування ключових об’єктів, і немає нічого дивного в тому, що роботи тривають довше, ніж очікувалося. У той же час, будь-які потенційні перебої з транзитом російського газу через Україну також турбують трейдерів та аналітиків.
Базовий ф’ючерс на наступний місяць зріс на 1,1% у четвер, в останній день дії вересневого контракту. Протягом серпня його дисконт до ф’ючерсів на наступний місяць був меншим, ніж роком раніше.
Побоювання полягають в тому, що продовження вторгнення українських військ в Курську область росії, де газ ПАТ «Газпром» перетинає кордон на шляху до Європи, може поставити під загрозу поставки ще до того, як закінчиться термін дії транзитної угоди між двома країнами.
«Таким чином, ранній збій створює значні ризики для TTF поблизу кривої», — сказав Джеймс Уодделл, керівник відділу європейського газу та глобального ЗПГ в Energy Aspects Ltd., посилаючись на контракти на голландському газовому хабі.
Сезон ураганів в Атлантиці також робить вересень вразливим місяцем для газу. Непередбачувані погодні явища можуть призвести до перебоїв у постачанні скрапленого природного газу зі США, найбільшого в Європі постачальника цього палива, що перевозиться танкерами. Крім того, попит на ЗПГ в Азії залишається високим, незважаючи на теплу погоду і деякі перебої в постачанні в цьому регіоні.
Тим часом, значні запаси в Європі пом’якшують ризики початку зимового сезону в жовтні. Якщо попит на ЗПГ в Азії не залишиться високим восени, Європа, ймовірно, також отримає більше поставок ЗПГ.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас